Tamás
-7 °C
8 °C

A címvédő Győr döntetlent játszott a dán Odense otthonában

2021.01.17. 18:05

A címvédő Győri Audi ETO KC 32–32-es döntetlent játszott a dán Odense otthonában vasárnap a női kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában – írja az MTI. 

A győriek a BL-ben rekordot jelentő, 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

A vendégek keretéből csak a hosszú ideje sérült Puhalák Szidónia hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésről.

Nagy iramban kezdődött a meccs, a házigazdák a kilencedik percben vezettek először, és már a kezdeti szakaszban létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. Danyi Gábor időkérése után csak annyiban változott a játék képe, hogy az Odense már nem cserélte le a kapusát támadásban, és ez az eredményen is meglátszott, mert egy 3–0-s sorozattal fordított a Győr. A vendégek szélsői meglepően pontatlanul lőttek, ennek ellenére csapatuk csak egygólos hátrányban volt a szünetben. A 18–17-es eredményt Eduarda Amorim alakította ki időn túli szabaddobásból.

A 40. perc után a világbajnok holland Lois Abbingh vezérletével megléptek a dánok, és egy 6–2-es sorozat végén 27–23-ra vezettek. Kapusteljesítményben és védekezésben nagy volt a különbség a két csapat között a hazaiak javára, ezért az ETO-nak az utolsó tíz percben ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Az Odense bokasérülés miatt a hajrára elveszítette egyik legjobbját, a korábban éppen a győrieket erősítő holland Nycke Grootot, ezt kihasználva a vendégeknek 70 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük. A dánok a meccs jelentős részében jobban, dinamikusabban és lendületesebben játszottak,

az ETO viszont ismét nagyot küzdött a hajrában, ennek köszönhette a pontszerzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa Abbingh volt, aki 16 lövésből 11 gólt dobott. Vendégoldalon Amorim tíz kísérletből hétszer talált be. A két csapat negyedszer találkozott egymással, és három győri siker után először született döntetlen.

Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Ferencváros szerdán a Metz, a hét sikerrel és három döntetlennel rendelkező Győr pedig szombaton az ugyancsak francia Brest Bretagne csapatát fogadja a BL csoportkörében.