Bajban a Barca, Messit 12 meccsre is eltilthatják

2021.01.18. 13:23

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin csapatkapitánya akár tizenkét mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat, miután a spanyol Szuperkupa vasárnap esti döntőjében kiállították  írta a madridi AS.

A sportlap szerint a kényszerpihenő hossza azon múlik, hogy az illetékes fegyelmi testület mennyire súlyosnak ítéli meg a Barca játékosának tettét. A csatár a katalánok 3-2-es vereségével záruló finálé hosszabbításának legvégén,

a 121. percben tarkón ütötte az Athletic Bilbao játékosát, Asier Villalibrét.

Enyhébb  2-4 meccsre szóló  büntetés az újság szerint azért születhet, mert a 33 éves Messi a Barcelona első csapatának tagjaként most, pályafutásának 753. mérkőzésén kapott először piros lapot. Előzőleg, még a katalánok korosztályos csapatában játszva, 2005. február 27-én, a Pena Sport de Tafalla elleni fellépésén jutott a kiállítás sorsára.

Magyar vonatkozású érdekesség, ugyancsak 2005-ből: Messi Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban mutatkozott be az argentin válogatottban, de augusztus 17-i debütálása igen rövidre sikeredett. Miután a barátságos találkozón a 63. percben pályára lépett, alig két perc múlva távozott is: az újonc az őt mezénél fogva ráncigáló Vanczák Vilmosnak könyökkel visszaütött, mozdulatát a bíró kiállítással büntette.

Kapcsolódó

Legyőzte a Barcát, az Athletic Bilbao nyerte a spanyol Szuperkupát

Lionel Messi piros lapot kapott, a baszkok a Real Madrid után a katalánokat is megverték, így nem férhet kétség a sikerükhöz.  • Hírek
  • Lakáshitel