Mit csináljunk több milliárd műanyag palackból? Futballmezeket!

2021.01.19. 15:22

Az angol bajnok Liverpool labdarúgócsapatának minden egyes meze akár 18 újrahasznosított műanyag palackból készült a jelenlegi idényben.

A Nike „Move to Zero” kezdeményezésének részeként Jürgen Klopp csapatának mezei a 2020–2021-es kiírásban száz százalékban újrahasznosított poliészterből készülnek.

Ugyanez vonatkozik egyébként a szurkolói dresszekre is, amelyek olcsóbban vásárolhatók meg a klub shopjában.

Az amerikai sportszergyártó vállalat az utóbbi tíz évben több mint hétmilliárd műanyag palackot használt fel, hogy mezeket készítsen.

A palackokat átalakítják, nagyon apróra vágják, megolvasztják, így lesz fonalba fonható. Annak ellenére, hogy ezzel a technológiával készülnek a szerelések, azok ugyanúgy megtartják professzionális hűtő és légáteresztő funkciójukat is.

A Nike egyébként a körítésre is odafigyel, belgiumi logisztikai központja például száz százalékban megújuló energiával működik.

A labdarúgás a világ legnagyobb sportja. Lehetőségünk van arra, hogy a játékosok, a szurkolók és a partnerek is összefogjanak, így igazi bajnokok lehetünk az éghajlatváltozással szembeni harcban

– fogalmazott nemrég a Liverpool honlapján Seana Hannah, a Nike fenntartható innovációért felelős alelnöke.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.