Új sportügyi főtanácsadója lett Orbán Viktornak

2021.01.21. 21:09

Schmidt Ádám személyében új sportügyi főtanácsadója van Orbán Viktor miniszterelnöknek – írja a Telex. A portál szerint már decemberben megállapodott Schmidt Ádám a kormányfővel és januárban állt munkába. Hivatalosan még nem közölték a kinevezését, de nem is cáfolta, hogy elvállalta a feladatot.

Schmidt Ádám 2009-ben a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt, két év múlva távozott, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza volt 2010-től, majd 2011-től a szövetség minősítő bizottságának elnöke. 2008 óta működik saját ügyvédi irodája, a Testnevelési Egyetemen is tanított.

Felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin. A Telex megjegyzi azt is, hogy a korábbi köztársasági elnök, olimpiai bajnok Schmitt Pállal nincsenek rokonságban. A lap úgy tudja, hogy nem pártvonalon kapta megbízatását, hanem a szakmaisága juttatta el a tisztségbe.

Orbán Viktornak 2011-től voltak sporttanácsadói, köztük az öttusázó világbajnok Balogh Gábor, Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, illetve Takács Mihály, aki a felcsúti akadémia főigazgatója is volt.