Elemér
0 °C
10 °C

Botrány az Australian Openen – kettős mérce a teniszben

2021.01.25. 21:22

Nagyon úgy tűnik, hogy még az ág is húzza az idei év első Grand Slam-tornáját. A biztonságos megrendezés érdekében az Australian Opent eddig többször el kellett halasztani (jelenleg úgy tűnik, hogy február 8-án kezdődik a verseny), de nem ez az egyetlen probléma az év egyik legfontosabb sporteseményével kapcsolatban.

Történt ugyanis, hogy a játékosokat szállító két charter járat utasai közül többnek is pozitív lett a koronavírustesztje érkezés után, így gyakorlatilag általános karanténnal indult az esemény. Több versenyző, például a női világranglista 12. helyén álló Belinda Bencic is nehezen viselte ezt, aminek saját Twitter-fiókján adott hangot. A svájci teniszező egy videót tett közzé, amint hotelszobájának ablakát használja teniszpartnernek.

A játékosok közül többen kifejtették, hogy a kéthetes szobafogság alatt elveszítik fizikai csúcsformájuk egy részét, és persze a gyakorlópályán való teniszezés is nagyon hiányzik, különösen mivel az idény első nagy versenyéről van szó. A többség persze, ha szomorúan is, de tudomásul vette, hogy ez a jelenlegi körülmények között elkerülhetetlen. Olajat öntött a tűzre viszont, hogy nem minden játékos járt így.

Az pedig már egyenesen felháborodáshoz vezetett, hogy a legnagyobb sztárok jobb körülményeket kaptak, mivel őket nem Melbourne-ben, hanem Adelaide-ben szállásolták el, sőt, edzeni is tudnak, stábjuk segítségével. Az argentin Guido Pella konkrétan a spanyol sztárt, Rafael Nadalt vette célba. Szerinte ugyanis Nadal nagyon csendben van, csak élvezi a szupersztár státusznak kijáró megkülönböztetett bánásmódot, és nem veri nagydobra, hogy ő edzésbe állhatott.

Az erkélyük is nagyobb, mint az én szobám!

– panaszkodott az argentin játékos többek között Nadalra, Serena Williamsre és Oszaka Naomira célozva. Hozzá csatlakozott az amerikai Tennys Sandgren is, aki kifejezetten elítélte a kettős mércét. Ő egyébiránt értékelte, hogy a világranglistát vezető, és egyben Melbourne-ben címvédő Novak Djokovics Nadallal ellentétben felszólalt a megkülönböztetések ellen, és enyhítést próbált kiharcolni játékostársai részére. Az már más kérdés, hogy úgy tűnik neki sem jön be semmi, mert nemhogy megértést, inkább újabb kritikákat kapott különc viselkedéséért a torna szervezőitől.