Kiderült, mikor írhat alá Hamilton

2021.01.28. 17:46

Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Formula–1-es Mercedes-istálló vezetője szerint közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról – írja az MTI. 

Nem vagyunk messze a megegyezéstől. Toto Wolff szerint március közepéig, a Bahreinben sorra kerülő, első idei, hivatalos Formula–1-es tesztelésig szeretnék, ha „megszáradna a tinta a papíron″

– nyilatkozta a 49 éves csapatfőnök a német RTL televíziónak. A 36 éves Hamilton tavaly utolérte a világbajnoki címek számában a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumachert, trófeáiból pedig hatot a Mercedesszel nyert. Toto Wolff szerint ugyanakkor valószerűtlen, hogy három évre szóló megállapodást kössenek a brit versenyzővel.

Fontos személy, nemcsak a Formula–1-es csapatnak, hanem a Mercedesnek mint márkának is, de sok minden változik, és ennek természetesen van jelentősége a tárgyalásaink szempontjából

– utalt a csapatfőnök arra, hogy 2022-től szabálymódosítások és a költségcsökkentést célzó intézkedések lépnek majd életbe az autósport elitkategóriájában. Hamilton 2013-ban, Schumacher helyére érkezett a Mercedeshez, a legutóbbi szerződése pedig két évre szólt.