Károsak a sportolókra az olimpia körül megjelent spekulációk

2021.01.28. 07:11

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint károsan hat sportolók ezreinek felkészülésére, hogy a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt spekulációk jelentek meg a tokiói nyári olimpia esetleges újbóli elhalasztásáról vagy törléséről – adta hírül az MTI. 

Kapcsolódó

A NOB súlyos büntetést tervez Olaszországgal szemben

Az olasz kormány és a bizottság között komoly a konfliktus.

Az amerikaiak kavarták fel az állóvizet, mikor Florida állam pénzügyi vezetője, Jimmy Patronis egy nyílt levélben tudatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy állama szívesen megrendezné az olimpiát, ha Tokió visszalépne. 

Kapcsolódó

Meglepő bejelentés: Florida megrendezi az olimpiát, ha Tokió nem

Az állam pénzügyi vezetője nyílt levélben fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz.

A NOB német sportvezetője hangsúlyozta, hogy a japán kormány hivatalosan jelezte, hogy eltökélt az olimpiarendezésben, ami július 23-án kezdődik majd.

Nem akarjuk elpusztítani egyetlen sportoló olimpiai álmát sem

– fogalmazott Thomas Bach, aki arról is beszélt, hogy 

még a tudósok sem tudhatják, milyen lesz a helyzet fél év múlva, ezért „nincs vesztegetni való időnk és energiánk, hogy a spekulációkkal foglalkozzunk.”

A NOB-elnök kiemelte, hogy a sportolóknak a legkevésbé sincs szükségük a meglévőnél több zavaró tényezőre, nekik a napi edzéseikre és versenyeikre kell figyelniük, majd sok szerencsét kívánt minden Tokióra készülőnek. 

Kapcsolódó

Ugrik az olimpia? A japán kormány reagált

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is cáfolta a brit lap értesüléseit.  • Tippek
  • Lakáshitel