Ujhelyi István kiszúrt egy érdekes dolgot az oltási tervben

2021.01.29. 15:28

Ma reggel megkezdték a nyári és téli olimpiára készülő sportolók koronavírus elleni oltását a Sportkórházban. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése alapján elsőként tízen kapják meg a Moderna vakcinájával, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakválogatott keretének tagjai. A tervek szerint a következő hetekben további sportolók és a közvetlenül mellettük dolgozók szakemberek is folyamatosa oltását tervezik. 

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő azonban kiszúrta, hogy az oltási tervet egyáltalán nem frissítették még, így abban hivatalosan nem szerepel, hogy az olimpiai sportolók élhetnek a soron kívüli oltás lehetőségével.

A politikus Facebook-posztjában kiemeli, hogy nincs baj azzal, ha előre veszik a sportolókat, mert szerinte is segíteni kell a felkészülésüket, illetve a részvételüket az olimpián, de sérelmezi, hogy például a kamionsofőrök, légiutas kísérők, vagy éppen a külföldön tanul egyetemisták, illetve mindazok, akiknek a munkájuk, tanulásuk miatt utazásra kényszerülnek, ők miért nem kapják meg az oltást hamarabb. Ujhelyi István szerint az Orbán-kormány járványkezelése kapcsán inkább több a kérdés, mint a válasz.

Közben pénteken Schmitt Pál üdvözölte a olimpiára készülő sportolók soron kívül beoltását. A volt köztársasági elnök azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy ezzel lehet biztosítani a sportolók védetten vehessenek részt az olimpiai kvalifikációs versenyeken, és védetten készülhetnek a nyári tokiói olimpiára. Mint mondta a lapnak, ő is be fogja magát oltatni.

A MOB a sportági szövetségekkel közösen egyébként 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye tavalyról az idei évre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. 

Az Index megkérdezte az operatív törzstől, hogy miért nem frissült még az oltási terv. Egyelőre nem érkezett válasz, amint kapunk visszajelzést, új cikket írunk.