Jó magyar kezdés Ausztráliában: Fucsovics és Babos is továbbjutott

2021.02.08. 07:26 Módosítva: 2021.02.08. 08:29

A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglista 55. helyezettje hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal csapott össze, aki 125. a rangsorban. Három brék után meglepetésre a szabadkártyával főtáblára került ellenfél kapta el jobban a ritmust, és 46 perc elteltével hozta a nyitószettet.

A magyar játékos azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő ausztrál szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben.

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT KORLÁTOZOTT SZÁMBAN JELEN LÉVŐ NéZŐK KÖZÜL RENDRE FELHARSANT A „HAJRÁ, MARCI!” VAGY A „HAJRÁ, MAGYARORSZÁG!” BUZDÍTÁS.

Polmans azonban nem adta fel, óriási csatában kicsikarta a rövidítést a negyedik felvonásban, és alig rontva kiegyenlített. Három és fél óra elteltével a felek nekirugaszkodtak az utolsó játszmának, Polmans rögtön brékelt, de a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 2:2-nél utolérte őt. Fucsovics egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt, majd 5:3-nál kiszerválta a fordulatos találkozót, amely 4 óra 13 percen át tartott.

A MAGYAR JÁTÉKOSRA A 64 KÖZÖTT A 17. KIEMELT, HÁROMSZOROS GRAND SLAM-BAJNOK, SVÁJCI STAN WAWRINKA VÁR.

Babos Tímea szintén bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében. A világranglista 115. helyezettje hétfőn két szettben verte a belga Ysaline Bonaventure-t, aki 123. a rangsorban.

Babos Tímea 7:6 (7–0), 6:4 arányban nyert, legközelebb a legjobb 64 között játszhat.