A 46-os cipő a győzelem kulcsa az erősemberek versenyén

2021.02.11. 21:46

A Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA) téli ligájának második versenyét is megnyerte a mádi erősember. A civilben tűzoltóként dolgozó Juhász Péter az öt szám alatt 46 pontot gyűjtött, ezzel megelőzve riválisait, köztük az ezüstöt szerző Molnár Zsoltot (42 pont) és Sebestyén Jánost (40 pont).

A Vertikál polgárdi telephelyén megtartott fordulón két kategóriában összesen 22 sportoló vett részt. Az élmezőny kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy az öt versenyszámban négy különböző induló volt a legjobb: kamionhúzásban Trencsányi Patrik, vikingnyomásban Juhász Péter, kerékforgatásban Molnár Zsolt, lengősúlycipelésben Sebestyén János, vegyespakolásban pedig – akárcsak összesítésben is – Juhász volt a legjobb, aki mégis két hibája miatt bosszankodik. 

Nyáron nagyobb súlyokkal dolgozunk, ami más technikát igényel, és itt a keréknél is ugyanazzal a technikával próbálkoztam. Egyszerűen rosszul mértem fel a súlyt, más megoldást választva azt hiszem, lehettem volna gyorsabb is. A másik hibát a lengősúly cipelésnél követtem el, túl alacsony alapmagasságot beállítva 

– adott gyorselemzést az Indexnek a sportoló, aki azért a pozitívumok mellett se ment el szó nélkül.

Mindig kérdeztem a nagy öregeket, hogy lehetnék jobb kamionhúzó és ők azt a tippet adták, hogy az ideálisnál kisebb, feszesebb cipőben érdemes húzni. Éveken át 44-es cipőt használtam, most viszont váltottam 46-osra. Másodpercekkel jobban tudtam teljesíteni attól, hogy kényelmesebb volt 

– árult el egy kulisszatitkot Juhász Péter, hozzátéve, hogy ilyenkor télen mindig nagyobb a sérülésveszély, ami így az idény elején az egész évet veszélyeztetheti, de szerencsére sikerült baj nélkül megúsznia a versenyt. 

A másodosztályt jelentő B-kategóriában a székesfehérvári Vass István győzött (49 pont), megelőzve Jancsovics Tivadart (48) és Locskai Józsefet (46,5).