A japán cégek sem akarják az olimpiát

GettyImages-1231112769
2021.02.15. 14:05

Egyre több a kérdés a tokiói nyári olimpia megrendezése kapcsán, a Reuters hírügynökség által közzétett friss kutatás pedig tovább erősíti a kételyeket. A Tokyo Shoko Research felmérése alapján a japán cégek nagyobb része ismét elhalasztaná vagy törölné a nyári olimpiát.

Japán miniszterelnöke, Szuga Josihide ugyan arról biztosított mindenkit, hogy az ország megbirkózik a járvánnyal, és készen fog állni júliusban az ötkarikás játékok megrendezésére. A Tokyo Shoko Research február első hetében online felmérést készített, melyben arról kérdezte a nagyobb cégeket – szám szerint 11 ezret –, hogy egyetértenek-e az olimpia rendezésével.

A cégek 56 százaléka ismét elhalasztaná vagy törölné az ötkarikás játékokat, a megkérdezettek mindössze 7,7 százaléka van azon a véleményen, hogy biztonságosan le lehet bonyolítani az olimpiát.

A Reuters által közzétett eredmények alapján a cégek 20 százaléka korlátozott nézőszámmal rendezné az olimpiát, 17 százalékuk pedig nézők nélkül. A cégek mintegy 70 százaléka állította azt, hogy ha elmaradna az olimpia, nem lenne szignifikáns hatása a bevételére.

A felmérést egyébként pénteken zárták le, azelőtt, hogy a szervezőbizottság elnöke, Mori Josiro felajánlotta lemondását.

(Borítókép: Olimpiaellenes tüntetők Tokióban. Fotó: Carl Court / Getty Images Hungary)  • Tippek
  • Lakáshitel