Griezmann a riporternek: Mi a f... közöd hozzá?

2021.02.17. 14:04
Tavaly szeptemberben úgy tűnt, hogy a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében elszenvedett 8–2-es vereségnél már nincs lejjebb a Barcelonának. Ám most a hazai 1–4 a Paris Saint-Germain ellen erős versenyben van azzal a lisszaboni 2–8-cal. Ráadásul ezúttal már a nyolcaddöntőben kell lehetetlen küldetést megoldaniuk Lionel Messiéknek a párizsi visszavágón. Nem csoda, hogy a gyalázatos produkció megfeküdte egyik-másik játékos – például Antonine Griezmann – gyomrát.

Katalóniában a koronavírus-világjárvány miatt este tíz után kijárási tilalom van érvényben, amit elvileg csak különleges ügyben, különleges engedéllyel lehet megszegni. A barcelonai újságírók azonban nem most érkeztek a hat-húszassal, valami azt súgta nekik, hogy érdemes megszállni az El Prat repülőtér környékét, mert valami biztosan a horgukra akad.

Nem is kellett csalatkozniuk. Két órával a Barcelona–Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntő lefújása után egyszer csak fékezett egy Cupra a reptér parkolójában – tavalyelőtt óta a SEAT a Barca kocsiszponzora –, és egy piros kapucnis alak kezdett szedelőzködni a csomagtartónál. A riporterek azonnal megrohanták az illetőt, aki nem más volt, mint Antoine Griezmann, a csapat francia világbajnok csatára.

Éjjel egykor, két órával a meccs lefújása és három órával a kijárási tilalom életbe lépése után.

A tévések persze megrohanták Griezmannt, és érdeklődtek, ugyan hová utazik ilyen sietve. (Az igazsághoz tartozik, hogy a BL-nyolcaddöntő után két nap szabadságot kaptak a játékosok, legközelebb vasárnap 14 órakor játszik a csapat, a Cádizt fogadja a La Liga 23. fordulójában.)

Griezmann nem tűnt túlságosan közlékenynek, bár az is igaz, hogy a riporterek nem igazán tisztelték a csatár magánszféráját. Egy idő után Griezmann-nál elszakadt a cérna, és emelkedett hangon visszakérdezett: „Qué te importa a ti?” Ami szabad fordításban körülbelül ezt jelenti:

Mi a f... közöd van hozzá? 

Mondanunk sem kell, a jelenet – amit természetesen rögzített a videó – rögvest felkerült a Twitterre. Na, amit kapott Griezmann a kommentelőktől, azt nem teszi zsebre. A legtöbben azt kérték számon rajta, hogyan merészel kimenni az utcára három órával a minden polgárra érvényes kijárási tilalom kezdete után.

Ja, kérem, a törvény mindenkire vonatkozik.

Kivéve a gyevi bírót. 

Griezmann ráadásul a PSG elleni meccsen heves vitát folytatott csapattársával, Gerard Piquével, nem éppen irodalmi stílusban, ráadásul még 1–1-es állásnál.

Az üres stadionban pedig pechjükre a kapu mögötti mikrofonoknak köszönhetően ország-világ hallhatta a párbeszédet, ami szabad fordításban nagyjából így nézett ki:

Piqué: – Könyörgök, legalább egyszer próbáljuk már megtartani a labdát hosszabb ideig!

Griezmann: – Nyugi, ne kiabálj!

P: – Nincs nyugi, b***d meg!

G: – B***d meg te!

P: – Nem, te f*szfej, öt perce csak szenvedünk!

G: – Ne kiabálj.

P: – Rohangálunk, mint a bolondok a k*** életbe!