Jürgen Klopp: Köszönjük, Budapest!

2021.02.17. 10:45
Visszafogott optimizmus és nem is kis megkönnyebbülés csendül ki a Liverpool játékosainak és menedzserének nyilatkozataiból az RB Leipzig elleni, a Puskás Arénában játszott BL-nyolcaddöntő után, amit 2–0-ra megnyert „idegenben” a Premier League címvédője.

A vörösök honlapján hemzsegnek a csapatra nézve kellemes statisztikai adatok. Amióta Jürgen Klopp 2017 szeptemberében először vezette Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Liverpoolt, a hatszoros BEK/BL-győztes többször őrizte meg kapuját a góltól, mint bármely másik csapat: tizennyolc alkalommal.

Mohamed Szalah pedig 23 góljával a klub BEK/BL-történetének legeredményesebb játékosa.

Alisson lett a tizenkettedik kapus a Liverpool történetében, aki legalább 50 mérkőzést lehozott kapott gól nélkül. Csak Pepe Reinának (93), Ray Clemence-nek (95) és Bruce Grobbelaarnak (99) volt szüksége kevesebb meccsre ehhez, mint a brazilnak, aki 114 mérkőzésen hozta a legalább ötven „nullás” mérkőzést.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere érthetően elégedett volt. Így fogalmazott a sajtótájékoztatón:

Nagyon-nagyon elégedett vagyok. A teljesítményünk nagyszerű volt, amely ezúttal jó eredménnyel is párosult.  Megérdemeltük a 2–0-s győzelmet. Ez olyan meccs volt, ahol nem alakulhatott ki nagy különbség, mert két roppant szervezett, jól védekező csapat mérkőzött egymással. Azt hiszem, ezekben a tényezőkben hajszállal jobbnak bizonyultunk. Jól ismerem a Lipcsét, és tudom, mennyire képesek dominálni a játékban az elsöprő fizikumukkal. Egy nappal kevesebb időnk volt a felkészülésre, mint az ellenfelünknek, de ez nem látszott meg a játékon. Igen, hibáztak, de szerintem mi kényszerítettük ki a hibáikat. Egyszóval elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Ozan Kabak nagyszerűen illeszkedett be a csapatunkba azok után, hogy milyen sokáig játszott a Schalkéban. És igen, Hendo (Henderson – a szerk.) is megállta a helyét középhátvédként. Alinak (Alisson – a szerk.) két-három alkalommal nagyot kellett védenie, de neki meg ez a dolga. Biztos vagyok benne, hogy hazafelé a gépen jól fog aludni. Nem vagyunk már gyerekek, ez a mai jó eredmény nem teszi semmissé a sorozatban elszenvedett három vereségünket a Premier League-ben. Számomra nem is annyira az eredmény a fontos, hanem hogy újra jól futballoztunk. A Puskás Arénáról csak a legjobbakat mondhatom, engem egy kicsit az Atlético Madrid stadionjára emlékeztet, a Wanda Metropolitanóra. Budapest nagyszerű házigazda volt; köszönjük, Budapest!

Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya: 

A munka felét elvégeztük, de még csak a felét!

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője:

Nagyon jól, sőt szuperül futballoztunk a második félidőben, helyzeteket alakítottunk ki, de két olyan hibát követtünk el, amit nemcsak ezen a szinten büntet meg az ellenfél, hanem bármilyen szinten is. Ennél már csak a helyzetkihasználásunk volt rosszabb. Három-négy olyan helyzetünk volt, amit be kellett volna rúgnunk. Ezekről többet kell beszélnünk, mint arról a két hibáról, ami miatt a gólokat kaptuk. De hát ez része a játéknak. Ettől függetlenül azt mondom, összességében jól játszottunk. Sőt, ezen az estén nem mi voltunk a rosszabb csapat, de sajnos az eredmény mást mutat. 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
RB Leipzig–Liverpool 0–2
Gól: Szalah (53.), Mané (58.)