Tóth Zita és Úry Bálint a lejtők királya

2021.02.26. 20:51
Csütörtökön és pénteken rendezte meg a Magyar Síszövetség a felnőtt-, ifjúsági és serdülő alpesi síbajnokság futamait az ausztriai (Stájerország) Obdachban. Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek, méghozzáTóth Zita és Úry Bálint személyében.

Az időjárási viszonyokhoz képest jól tartotta magát a pálya, a tavaszias meleg ellenére is kemény maradt. Az obdachi magas nívójú pálya, ahol tavaly Európa-kupa-versenyt is rendeztek, és itt edzett a világkupa-mezőny nagy része az idei zágrábi vk-futamok előtt.

Ezúttal az országos bajnokságra nem jött össze nagy mezőny, aminek elsősorban a vírushelyzet az oka, ugyanis az elmúlt hónapokban a felkészülés nem volt zökkenőmentes. Többen emiatt nem is vállalták a megméretést. De a legjobbak eljöttek, és nagyjából hozták a tőlük elvárható eredményt.

Óriás-műlesiklásban a nőknél a tavalyi ifjúsági  téli olimpia kombinációs számának 17. helyezettje, Tóth Zita (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, mögött Junia Brigitta (Secondwind MKSE) és Majtényi Hanna (Callberg) végzett. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, őt követte Kékesi Márton (Fullsport SE), valamint Beszterczey Kristóf (Callberg).

Pénteken műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, akik közül Tóth Zita megismételte csütörtöki formáját, és hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Majtényi Hanna és Kiss Anna (Rozmaring SE) léphetett fel.

A férfiaknál ezúttal a tavalyi összetett bajnok Nagy Bence (Rozmaring SE) érte el a legjobb időt, őt követte Úry Bálint és Hozmann Rudolf (Procelero SE).

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok Tóth Zita és Úry Bálint lett.