Washingtonban nem mondanak le Ovecskinről

2021.03.13. 15:42

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagy múltú csapata, a Washington Capitals karrierje végéig meg akarja tartani orosz világsztárját, Alekszandr Ovecskint, akinek idén lejár a szerződése.

A csatár 2005 óta játszik a fővárosiaknál, akikkel 2008-ban egy 13 évre szóló, számára 124 millió dollárt garantáló megállapodást kötött. A Capitals vezetése szeretné, ha a 35 esztendős Ovecskin „örökre” náluk maradna, de a felek még nem döntöttek a közös folytatásról.

A Dinamo Moszkvában nevelkedett hokist, aki az NHL egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát, eddig három alkalommal választották a liga alapszakasza legértékesebb játékosának (MVP), kilencszer lett gólkirály, és a játékosok három szezonban is őt szavazták meg az NHL legjobb jégkorongozójának.

Ovecskin 2018-ban bajnok lett a Capitalsszel, amelynek ő a csapatkapitánya, és menet közben egyre feljebb kapaszkodott az NHL legeredményesebb játékosainak örökrangsorában. Jelenleg hetedik a listán 715 találatával, de akár még idén több pozíciót léphet előre.

Az orosz válogatottal eddig háromszor volt világbajnok, van továbbá két ezüst- és négy bronzérme is a vébékről.  • Hírek
  • Hírek