Pep Guardiola videoüzenetet küldött a Vasasnak

2021.03.16. 08:56

Napra pontosan 110 éve, 1911. március 16-án alapult meg a Vasas SC, amelynek alkalmából a Magyar Nemzet Markovits László elnökkel beszélgetett, aki lassan 20 éve, 2002 óta vezeti a sportszervezetet. A sportvezető elmondta: ezúttal kicsit furcsa mód kerül sor az ünneplésre.

Eredetileg az Illovszky-stadionba terveztünk egy nagy családi összejövetelt, de erre a koronavírus-járvány miatt értelemszerűen nem kerülhet sor. Így most az online térben ünneplünk, többek között egy video-összeállításban fújjuk el szimbolikusan a száztíz gyertyát, és Pep Guardiola is küldött egy személyes üzenetet a Vasas családnak.

„Sziasztok! Pep Guardiola vagyok! Szeretnék egy hatalmas gratulációt küldeni a Vasasnak a 110. születésnapja alkalmából! Tudom, hogy Kubala László, aki az én klubom, a Barca történetének egyik legfontosabb játékosa volt, nálatok is játszott, így ő is részese a szép és hosszú történelmeteknek. Hasonlókat kívánok még nektek sok-sok évre. Remélem, hogy egyszer lesz lehetőségem rá, hogy személyesen is jobban megismerjem az országotokat és a klubotokat. Nagy ölelés mindenkinek!” – mondta a videóban Guardiola. 

Markovits arról is beszélt, hogy hogyan került képbe a Manchester City menedzsere.

Ő maradéktalanul hiteles sportember, hiszen játékosként a klubhűség mintaképe volt Barcelonában, ráadásul Kubala László személye közös pont a Vasassal. Sokat segített Manuel Estiarte, az olimpiai bajnok vízilabdázó, aki a CN Barcelonával akkor nyert BEK-et, amikor az édesapám, Markovits Kálmán volt a csapat edzője. Manuel hosszú évek óta Guardiola jobbkeze, és együtt dolgoznak a Manchester Citynél is. Miután megkerestem az ötlettel, pár nap múlva már meg is érkezett Guardiola személyes üzenete, és Manuel is küldött egy rövid videót, amelyben nagyon kedvesen beszélt a Vasasról, Kubaláról, az édesapámról, akitől sokat tanult, valamint Faragó Tamásról, aki a példaképe volt. Számomra nagyon megható ez a gesztus, mert valahol ezekről a szoros emberi kapcsolatokról is szól a sport. A Vasas pedig a múltja révén még mindig komoly tényező a világ sportjában.