Vírusmentes bokszmeccset rendeznek Gibraltáron

2021.03.23. 13:55

Egyedi környezetben, Gibraltáron rendezik hétvégén a visszavágót az orosz Alekszandr Povetkin és a brit Dillian Whyte között a profi boksz egyik legtekintélyesebb szervezete, a WBC ideiglenes nehézsúlyú világbajnoki címéért – írja az MTI. 

A két öklöző szombat éjszakai összecsapására azzal együtt is elkelt valamennyi belépő, hogy a legolcsóbb jegy 150 fontba (csaknem 64 ezer forint) került.

Emellett a Spanyolországgal határos, brit fennhatóságú városállamba igyekvő nézők további költségekkel számolhatnak, mivel a gibraltári hatóságok a koronavírus-járvány miatt elrendelték, hogy a megérkezéskor minden külföldinek kötelező – megközelítőleg 35 fontba kerülő  friss tesztet végeztetnie.

ÉS mindenkinek hoznia kell magával a korábbi beoltottságot és/vagy a betegségen való átesést bizonyító igazolást is. 

A 41 éves exvilágbajnok Povetkin és a 32 esztendős, jamaicai születésű Whyte első találkozóját még tavaly augusztusban rendezték. Akkor – bár kétszer is a padlón volt – az ötödik menetben kiütéssel az orosz győzött a WBC-világbajnok kihívásának jogáért zajló meccsen.

A visszavágót több ízben is halasztani kellett, elsősorban a pandémia kiváltotta utazási korlátozások miatt, valamint amiatt is, hogy Povetkin elkapta a koronavírust. A betegségből időközben felépült orosz eddigi 39 meccséből – egy döntetlen és két vereség mellett  36-ot megnyert, 25-öt kiütéssel, míg Whyte mérlege 27 győzelem (18 KO) és két vesztes mérkőzés.  • Hírek
  • Hírek