Babos és Kugyermetova továbbjutott Miamiban

2021.03.27. 08:16

Babos Tímea és Veronika Kugyermetova negyedik helyen kiemelt párosa a nyolcaddöntőbe jutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 3,2 millió dollár (980 milliárd forint) összdíjazású női versenyében.

A magyar–orosz duó pénteken az első fordulóban az Ellen Perez–Cseng Szaj-szaj ausztrál–kínai kettőst győzte le döntő rövidítésben, 1 óra 20 perces mérkőzésen.

Babos Tímea honlapjának beszámolója szerint a 34 perces első szett negyedik játékában Cseng és Perez 30–40-ről mentette meg az adogatását, ez pedig döntőnek bizonyult. Ezt követően a kínai–ausztrál kettős egy gyors brékváltás után még kétszer nyerte el ellenfele szerváját, 5:3 után 40-re, így megnyerte a nyitó felvonást.

A 36 perces második szett aztán változást hozott, Babos és Kugyermetova ekkor már jóval hatékonyabban adogatott, és 1:1 után brékelt 40-re. Ezt az előnyt még nem sikerült megőrizniük, de 3:3 után ismét elnyerték ellenfelük szerváját, ezúttal is 40-re. A végén, 5:4-et követően a negyedikként rangsorolt duó 30–40-ről hozta az adogatását.

A döntő rövidítésben Babosék összesen ötször brékeltek, így az sem okozott gondot, hogy ellenfelük is nyert három fogadópontot.