Meghalt a koronavírus miatt Benedek Tibor mestere

2021.03.31. 20:34

Koronavírusos megbetegedés miatt halt meg Pék Gyula egykori vízilabdázó és mesteredző − tudatta az Oázis Sport Club Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Szigorú, de igazságos nevelő volt, aki következetességével nemcsak nagy sportolókat, de kiváló embereket is nevelt tanítványaiból

− emlékeztek rá a klub tagjai, aminek az elmúlt négy évben a szakmai munkáját felügyelte az edző, ezzel az Oázis öregfiúk csapatát világ- és Európa-bajnoki címig vezette.

Pék Gyula edzői tanulmányait 1977-ben Somóczy Lórántnál kezdte, és az alapfokú, majd a középfokú képzés után a Testnevelési Főiskolán végzett vízilabdaedzőként. Gyula bácsi aztán a KSI-ben kezdett dolgozni 1980-tól Dömötör Zoltán felkérésére, ahol számtalan OB1-es játékos és nyolc olimpiai bajnok került ki a kezei közül, köztük Benedek Tibor.

A KSI után 1990-ben Ausztráliában edzősködött, majd Franciaországban egy kis csapatnál, a Saint-Jean-D’Angélynél dolgozott, akikkel bejutottak a LEN-kupába. 1994-ben szakmai pályafutása elismeréseként mesteredző lett − írják a közleményben, hozzátéve:

A család mély fájdalmában osztozik a Magyar Vízilabda Szövetség, az Oázis Sport Club, volt tanítványai, kollégái és az egész vízilabdavilág.