Négy városban épülnek kormánytámogatással műanyag borítású sípályák

2021.04.08. 06:24

Négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda (AMFKI).

Novemberig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek műanyag borítású tanpályák, mintegy 230 millió forintos beruházással – tájékoztatta az AMFKI az MTI-t.

Mind a síelés, mind a snowboardozás elsajátítására alkalmasak lesznek a létesítmények a gyerekek és felnőttek számára is. A kormánybiztosi iroda az összköltség legfeljebb harminc százalékáig nyújt támogatást az építéshez.

Az országos sítanpálya-építési program célja, hogy olyan magyarországi városokban, amelyekben még nincs műanyag borítású, működő tanpálya, megfelelő szakmai szempontok szerint tervezett, és hozzáértő szaktudással üzemeltetett sítanpályák létesüljenek.

A program keretében olyan létesítmények megvalósítását támogatják idén, amelyek szélessége eléri a tíz métert, hosszúságuk pedig a 45 métert, felvonóval és pályavilágítással lesznek ellátva, továbbá legalább 45 négyzetméteres alapterületű kiszolgálóépülettel is rendelkeznek majd. Ezek a pályák ősztől tavaszig, időjárástól függetlenül használhatók, a gyakorlást pedig már akár szeptemberben is el lehet kezdeni. Így mire az első havas csúszásra lehetőség kínálkozik, már biztos alapokkal rendelkezhetnek a gyerekek és felnőttek.