Mit érdemel az, aki rosszul hallja Ibrahimovicot?

000 97Q8GF
2021.04.12. 15:04
Hiába játszanak üres lelátók előtt már hónapok óta az olasz labdarúgó-bajnokságban (is), még mindig félre lehet érteni a játékvezetők és a focisták egymás közötti párbeszédét. Jó példa erre Zlatan Ibrahimovic hétvégi esete, akinek szavait a bíró rosszul hallhatta.

A szombati, Parma elleni mérkőzés 60.  percében Fabio Maresca játékvezető kiállította Zlatan Ibrahimovicot. A televíziós felvételek alapján csak annyit lehetett megállapítani, hogy Ibra és Maresca vehemensen vitatkoznak. 

A találkozó lefújása után Stefano Pioli, a Milan trénere azt mondta, hogy a 39 éves csatár nem szabálytalankodott, nem sértegette a játékvezetőt és nem tett semmiféle tiszteletlen megjegyzést, ami a kiállítást indokolná. 

A Sky Sport Italia azóta kinyomozta, hogy minden valószínűség szerint félreértés okozta a büntetést, nemes egyszerűséggel Maresca rosszul értette Ibrahimovic szavait. A felvételek alapján hallható, ahogy a svéd csatár a következőt mondja a játékvezetőnek olaszul: „Szóval nem érdekel, hogy mit mondok? Furcsának tűnik nekem, na…” Az utolsó mondat olasz nyelven így hangzik: „Mi sembra strano, eh.”

Ehelyett Maresca a „Sei un bastardo, eh” kifejezést érthette, ennek jelentése: „Egy rohadék vagy”.

A fegyelmi bizottság kedden dönt Zlatan Ibrahimovic eltiltásának mértékéről. Mivel a csatár egyből piros lapot kapott, így a szabálykönyv szerint minimum kétmeccses eltiltás jár neki.

Amennyiben azonban a játékos és klubjának védekezése igazolást nyer, akkor csak az a kérdés, hogy eltiltják-e egyáltalán a svéd klasszist.  A Sky szerint perdöntőek lesznek a televíziós felvételek, illetve az, hogy pontosan mi szerepel a kiállítás indokaként a játékvezető jegyzőkönyvében. A Milan azt szeretné, ha a játékos semmilyen büntetést nem kapna, máris fellebbezést nyújtott be a szövetséghez. 

Hogy a klubnak igaza lehet, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Maresca  ténykedését látva a szövetség bíróküldésért felelős vezetői már közölték: ebben a szezonban a játékvezető nem vezet több meccset a bajnoki tabellán második helyén álló milánói klubnak. 

(Borítókép: Zlatan Ibrahimovic 2021. április 10-én. Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)