2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Tárt karokkal várják az önkénteseket a májusi vizes Eb-re

2021.04.16. 20:44
Már csak 25 nap választ el a Duna Arénában és a Lupa-tónál megrendezésre kerülő vizes Európa-bajnokság rajtjától, amelyre az Európai Úszó Liga 52 tagországa közül 50 már jelezte a részvételi szándékát. Ahogy a világversenyek előkészületeinél mindig, most is az egyik kiemelten fontos feladat az önkéntesek toborzása. Olyan – ezúttal kizárólag csak magyar és a 18. életévüket 2021. április 30-ig betöltő – segítőtársak bevonása a házigazdák nagy csapatába, akik a vizessportok kedvelői, és akiknek a részvétel büszkeséget és kihívást jelent.

Vannak olyan területek, ahová a szükségesnél is több önkéntes jelentkezett, a szervezés más feladatköreinek ellátása ugyanakkor kevésbé keltette fel azoknak az érdeklődését, akikhez eljutott a felhívásunk. Nyilvánvaló, hogy sokkal vonzóbb önkéntesnek lenni a Duna Aréna medenceterében, alig néhány méterre Hosszú Katinkától, Milák Kristóftól, vagy külföldi nagyságoktól, mint a Liszt Ferenc légikikötőben, a hivatalos szállodák egyikében, vagy éppen a nemzetközi sajtóközpontban szolgálatatot teljesíteni. Mi, akik az önkénteseket toborozzuk. úgy gondoljuk, hogy minden területnek megvan a maga szépsége, egyedisége és fontossága. Aki csatlakozik hozzánk, az egy bizonyításra készülő nagy csapatnak a részesévé válik, a gépezet egyik fontos láncszemévé – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Deák Krisztina, a Sport-Önként vezető koordinátora, aki már tucatnál is több hazai világversenyen segítette a szervező bizottság munkáját.

A tapasztalt szakember felhívta a figyelmet arra, hogy azoknak az egyetemistáknak, akik most önkéntesnek jelentkeznek, munkájukért szakmai gyakorlatot tudnak igazolni, a középiskolásoknak pedig a számukra kötelező közösségi szolgálatból annyi napot, amennyivel a sportvilág idei nagy eseményének sikerre viteléhez hozzájárultak.

Az önkéntesek egy részének, egészen pontosan azoknak, akik az Európa-bajnokság biztonságos lebonyolítása érdekében kialakított buborékon belül teljesítenek szolgálatot, más szóval a versenyzők, a rendezők, a tudósítók, és más akkreditált személyek közvetlen közelébe kerülnek, a vállalásuknak megfelelő idő teljes egészét a versenyszínhelyeken és a szálláshelyükön kell eltölteniük. Csak és kizárólag ott. Ez újdonság a tapasztalt önkéntesek számára is, akiknek minden társukkal együtt a szokásosnál is nagyobb fegyelmet, megértést és türelmet kell tanúsítaniuk. .Vigyázva önmaguk és mások egészségére.

A budapesti Európa-bajnokság első hetében a szinkronúszó és a műugró, valamint a nyílt vízi versenyeket rendezik meg, a másodikon az úszók veszik birtokukba a Duna Arénát. Önkéntesnek jelentkezni a Sport-Önként Egyesület weboldalán, illetve a sportonkent.hu címen lehet.