Tovább hűtheti a Fradi a pezsgőt

DEBRE20210417001
2021.04.17. 18:54 Módosítva: 2021.04.17. 21:21
A múlt heti, Puskás Akadémia elleni 1–1 után szombaton is döntetlent játszott a Ferencváros labdarúgócsapata az NB I-ben, ezúttal Kisvárdán hagyott két pontot Szergej Rebrov edző együttese. Sőt még örülhetett is a Fradi az egy pontnak, mert Pintér játékvezető szabályos góltól fosztotta meg a hazaiakat, így maradt a 0–0. Legközelebb kedden az Újpest elleni derbin biztosíthatja be az aranyérmet az FTC, illetve már akkor is bajnok, ha vasárnap a Puskás Akadémia nem veri meg az MTK-t.

Kisvárdára kiruccanni Budapestről emberes kaland, oda-vissza 560 kilométer, de ha egyszer a Várkerti Stadionban biztosíthatja be matematikailag is a 32. bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata, akkor illik lelátogatni a Rétköz szívébe. A 16 ezres kisváros sétálóutcája kimondottan kulturált, barátságos, különösen impozáns Szent László királyunk lovas szobra a főtéren, szemmel látható az utóbbi évek fejlődése itt közel az ukrán határhoz.

Ahhoz, hogy abból, ami már hetek óta nyilvánvaló, faktum is legyen, szombaton le kellett győznie a Fradinak a Kisvárdát, és ez az előzmények ismeretében nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak. A szabolcsiak szerdán alulmaradtak az Újpest elleni Magyar Kupa-elődöntőben, s a tabellán tizenhárom pont előnnyel éllovas vendég fővárosiak még úgy is esélyesnek számítottak, hogy Dibusz Dénes helyett Bogdán Ádám állt a kapuban – bajnoki meccsen az idényben először. A válogatott kapust kisebb sérülése akadályozta abban, hogy – ha minden jól alakul – a pályán pezsgőzve ünnepelje a sorozatban harmadik bajnoki elsőséget. 

A nyolcadik helyen álló Kisvárdát semmi sem fenyegette – sem a kiesés, sem az esetleg nemzetközi kupaindulást érő helyezés elérésének lehetősége. És mégis, a 3. percben Bumba majdnem gólt lőtt, ám Bogdán igazolta beállítása jogosságát, és biztosan fogta a tízméteres lövést. Odalent a gyepen magyar szót nem nagyon lehetett hallani az üres lelátó miatt fülsértő csendben, a hazaiaknál csak a kapus Dombó, az ellenfélnél Bogdán és Sigér számított született honfitársunknak. A vendégek alapcsapatából Dibusz mellettIsael, Tokmac és Haratyin is csak a kispadon ült, illetve Dibusz még ott sem, hanem a sajtópáholyban...

Az iram minden volt, csak nem gatyaszaggató, de így is a hazaiak előtt adódott több lehetőség, az mindenesetre nyilvánvaló volt, hogy a Kisvárda nem kíván asszisztálni a zöldek bajnoki diadalmenetéhez. (Érdekes, hogy az MLSZ nem küldte le a bajnoki aranyérmeket arra az esetre, ha már szombaton eldőlne ez a kérdés, legkorábban az utolsó előtti fordulóban szándékoznak bajnokot avatni a szövetség emberei. Persze ettől még a Fradi öltözőjében ott lapultak a behűtött pezsgők...)

A szünetben Szergej Rebrov becserélte Tokmacot, ezzel is jelezve, a Fradi nem akarja tovább halogatni az ünneplést, Kisvárdáról már bajnokként akar hazatérni. Ehhez képest az 52. percben a hazaiak szereztek egy szabályos gólt. Leoni bal oldali szabadrúgása után Jelena közelről ráfejelte a labdát, ami visszapattant hozzá, és a játékos bekotorta. De Pintér játékvezető gyorsan lehűtötte a felforrósodó hazai kedélyeket, mert kifelé ítélt szabadrúgást, sőt, még Csirkovicsnak adott sárga lapot a bíró – reklamálásért.

A Kisvárda még sohasem győzte le a Ferencvárost, amióta NB I-es a szabolcsi alakulat. El tudjuk képzelni Révész Attila sportigazgató hangulatát, ha egy ilyen játékvezetői tévedésen úszik el csapata első sikere a bajnok ellen...

A meg nem adott gól után eléggé leült a meccs, bár Isaelt, Makot és Civicet is bevetette Rebrov, de az eredmény nem változott. Mintha a fradisták is megelégedtek volna azzal, hogy majd szerdán, az Újpest elleni derbin a Groupama Arénában ünneplik a harminckettediket...

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)