Zárt kapus lehet a teljes olimpia

2021.04.30. 09:43 Módosítva: 2021.05.03. 08:18

A japán kormány bő egy hónappal ezelőtt, március közepén meghozta azt a döntést, hogy nem enged be külföldi szurkolókat a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpiára, de most úgy tűnik, ennél szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni.

Hasimoto Szeiko, az esemény elnöke az AFP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a sportolók és a japán emberek védelme a legfontosabb, és csak akkor lehet sikeres olimpiáról beszélni, ha sikerül mindenkinek megóvni az egészségét.

Ezért kilátásba helyezték, hogy a teljes viadalt zárt kapuk mögött rendezik, erről a végleges döntést júniusra halasztották.

Japánban az utóbbi időben az új variánsok miatt megugrott a fertőzések száma, az országot elérte a harmadik hullám, ezért több prefektúrában (a tokióiban is) elrendelték a veszélyhelyzetet.

Az már korábban eldőlt, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha minden kötél szakad, Japán már így is súlyos dollármilliárdokat veszített, az egyenleget pedig természetesen tovább ronthatja a nézők kizárása.

Az országot továbbra is megosztja a nyári játékok megrendezése, a lakosság legnagyobb része ellenzi, és vagy további halasztást, vagy teljes törlést szeretne. A helyi egészségügyi rendszeren jelenleg óriási a nyomás, ráadásul az olimpia további önkénteseket vesz majd igénybe.  • Bérelnék
  • Bankszámla