18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálbüntetés várhat a terhes szeretőjét meggyilkoló bokszolóra

E0ZX6hlWUAAsIc8
2021.05.11. 05:51
A 2012-es londoni olimpián könnyűsúlyban negyeddöntőig jutó Puerto Ricó-i bokszolót, Felix Verdejót a múlt héten gyanúsították meg gyilkossággal, miután megtalálták szeretőjének holttestét, aki tőle volt terhes. A 27 éves sportoló feladta magát a rendőrségen, ha bebizonyosodik a bűnössége, hazájában halálra ítélhetik.

A Puerto Ricó-i hatóságok egy eltűnt nő, Keishla Rodríguez Ortiz után nyomoztak, akinek a holttestét múlt szombaton találták meg egy, a fővároshoz, San Juanhoz közeli lagúnában. A közelben lévő térfigyelő kamerák, valamint az orvosi vizsgálatok után meghökkentő dolgokra derült fény: 

az áldozatot leütötték, majd szervezetébe azonosítatlan anyagot fecskendeztek. Ezt követően megkötözték, egy betonlapot rögzítettek a testéhez, a vízbe dobták, majd rálőttek.

A bestiális tevékenységgel a profi bokszoló Felix Verdejót gyanúsították meg, aki másnap feladta magát. A rendőrségi jelentés szerint az ökölvívó nem egyedül követte el a bűncselekményt, valaki segített neki, ráadásul a helyszínhez közeli leállósávban a sportoló autója parkolt a gyilkosság idején. Limary Cruz, az FBI szóvivője elmondta, hogy a szövetségi ügynökség vádat emel, ám nehezíti a helyzetet, hogy a bokszoló és ügyvédei nem működnek együtt, és nem hajlandóak válaszolni a kérdésekre.

Keishla Rodríguez Ortiz családja azonban biztos benne, hogy Verdejo végzett a lányukkal, akivel évek óta viszonya volt, annak ellenére, hogy a bokszoló házas, és van egy kislánya. A 27 éves nő terhes lett Verdejótól, aki azonban azt akarta, hogy vetesse el a magzatot a családjára és a karrierjére való tekintettel. Keishla Rodríguez édesanyja a nyilvánosság előtt elmondta, a gyilkosság napján beszélt utoljára a lányával, aki éppen Verdejót várta a házában, hogy meggyőződjön a terhességi teszt eredményéről. Miután másnap nem jelent meg a munkahelyén, és nem tudták elérni, értesítették a hatóságokat.

Verdejo 2012-ben a londoni olimpián képviselte Puerto Ricót, ahol a negyeddöntőig jutott, majd ugyanabban az évben profinak állt. 29 mérkőzéséből csupán kettőt veszített el, 27-et nyert meg, 17-et kiütéssel.

Az eset óriási felháborodást váltott ki a szigetországban, főleg az után, hogy nem sokkal korábban egy másik nő halálra égett holttestét találta meg a rendőrség, akiről kiderült, hogy családon belüli erőszak miatt panasszal fordult a bírósághoz, ám kérelmét elutasították.

Egy szövetségi bíró elrendelte, hogy Verdejo óvadék ellenében sem engedhető szabadlábra.

Ez egy olyan eset, amelyben ha a vádlottat bűnösnek találják, halálbüntetéssel sújtható

 – mondta Camille Velez bíró.

Az amerikai kormánynak 30 napja van arra, hogy az ügyet egy szövetségi nagybíróság elé terjessze, Verdejo következő tárgyalásának időpontját azonban még nem jelentették be.

Vasárnap emberek százai gyűltek össze és tüntettek a lagúnán áthaladó hídon, ahol Keisha Rodríguez holttestét megtalálták, és igazságot követeltek az erőszak áldozatául eső nőknek. Többen virágokat a vízbe dobva emlékeztek meg a tragédiáról. 

(Borítókép: Twitter.com / newyorkpost)

(Guardian)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport