Augusztus 14-én csap össze először Tyson Fury és Anthony Josha

2021.05.16. 22:14

Szaúd-Arábiában augusztus 14-én rendezik meg az ökölvívás két nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és honfitársa, Anthony Joshua első címmérkőzését – jelentette be egy Twitteren megjelent vasárnapi videóban Tyson Fury.

A meccs tétje összesen négy világbajnoki öv, amelyből a 32 éves Fury a WBC-ének, a 31 éves Joshua az IBF-ének, a WBA-ének és a WBO-énak a tulajdonosa. A nehézsúly történetében először fordul elő, hogy két bokszoló négy övért lép a kötelek közé. 

Alig várom, hogy összetörjem Anthony Joshuát minden idők legnagyobb színpadán

– harangozta be a meccset Tyson Fury.

Egyébként összesen két címmérkőzésről kezdődtek el a tárgyalások még 2020 májusában, és angol sajtóértesülések szerint csúcspénzeket kaphatnak a felek, akik fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelentene a brit profi ökölvívás történetében. Az ESPN úgy tudja, az első meccsen 50-50 százalékban osztoznának a pénzdíjon az ökölvívók, akik közül a győztes a második ütközet során már 60 százalékos részesedére tarthatna igényt, míg az elsőt elveszítő riválisnak maradna a 40 százalék.

Fury legutóbbi meccsét 2020 februárjában vívta, amikor K.O.-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.