Bronzérmet nyert az Európa-ligában a férfi röplabda-válogatott

196668540 2979989325581285 5655468482784258815 n
2021.06.06. 20:15
A magyar válogatott nagy csatában, 3-2-re legyőzte a horvát csapatot a férfi röplabda Európa-liga ezüst divíziójának vasárnapi bronzmérkőzésén.

Koch Róbert szövetségi kapitány csapata szombaton nagy csatában, négyjátszmás mérkőzésen maradt alul a dánok elleni elődöntőben, míg a horvátok a házigazda észak-macedónoktól kaptak ki öt szettben. A magyar szövetségi kapitány változtatott előző napi kezdőcsapatán, melybe bekerült Nagy József. A két válogatott azonos csoportban szerepelt, egyszer a magyarok, egyszer a horvátok nyertek.

Az első szettben 11–10-ig a Koch-tanítványok vezettek, ekkor azonban a rivális fordítani tudott. Ez azonban nem zavarta meg a nemzeti válogatottat, amely Pádár Krisztián fantasztikus nyitásaival – a magyar feladóátló hat (!) ászt szervált ebben a szettben – visszavette a vezetést és végül simán került előnybe.

A második felvonást már Dávid Csanáddal kezdte a magyar válogatott, amely 10–10-ig tartotta a lépést a horvátokkal. Ekkor az ellenfél – kihasználva a magyarok rontásait – öt ponttal elhúzott, majd 1911-re is vezetett, mielőtt kiegyenlítette az összesített állást.

A harmadik szettben villámrajtot vett a nemzeti csapat, és bár a horvátok mínusz négyről egyenlítettek, a játékrész derekáig a vezetést nem tudták átvenni. A magyarok 21–17-nél közel érezhették magukat az újabb részsikerhez, de a rivális kisvártatva két ásszal egy pontra felzárkózott. 

Egyenlíteniük azonban nem sikerült, Dávid támadásával ismét Pádárék vezettek.

A negyedik etap első harmadában is a kevesebbet hibázó magyaroknál volt az előny, 95-ös vezetésük után azonban a horvátok ritmust váltottak és 1614-re már ők vezettek. A játszma második felében az Eb-résztvevő rivális még növelni is tudta a különbséget a gyengén fogadó magyarokkal szemben, így döntő játszmára mentette az összecsapást.

A rövidített felvonás elején több nyitást is elrontottak Koch Róbert tanítványai, majd amikor a horvátok ászt szerváltak, a szövetségi kapitánynak időt kellett kérnie (47). A térfélcseréig fordítottak a magyarok (87), de pár ponttal később ismét hátrányban voltak. 

Pádár, majd Dávid egymás utáni nagyszerű blokkjával így is két mérkőzéslabdához jutott a válogatott, amely előbbi támadásával 123 perc után megszerezte a bronzérmet.

A találkozó legeredményesebb játékosa Pádár volt 27 ponttal, közte tíz ásszal.

(Borítókép: https://www.facebook.com/magyarroplabdaszovetseg)  • Tippek
  • Bankszámla