Meghalt a Giants-et a Super Bowlba juttató edző

2021.06.08. 21:39

Jim Fassel, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Giants egykori edzője 71 éves korában elhunyt. Az edzőt mellkasi fájdalmakkal szállították hétfőn kórházba, ahol szívrohamban halt meg – írja a CNN.

Fassel 1997-től 2003-ig irányította a Giants-et, ezalatt háromszor vezette a rájátszásba a csapatot, 2001-ben pedig a Super Bowlba is eljutottak, ám a Baltimore Ravens ellen 34–7-re kikaptak.

Harmincéves edzői pályafutása során többek között a Denver Broncosnál, az Oakland Raidersnél, az Arizona Cardinalsnál és a Baltimore Ravensnél megfordult segédedzőként.

Többször beszélt arról, hogy a New York Giants-nél eltöltött hét szezonja volt számára a csúcs, ráadásul ő vezette a csapatot a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején, és akkor is a csapat élére állt, amikor a franchise segítséget nyújtott a városnak a tragédia után.

Rudy Giuliani volt polgármester irodája megkérdezte tőlem, hogy elmennék-e a helyszínre, hogy támogassam az embereket. Néhány nappal később odamentem, és mondták, hogy az emberek felismernek engem, és már a jelenlétemmel is segítséget nyújtok. Így is tettem, és valóban működött. Akkor kerültem először kapcsolatba tűzoltókkal. Úgy néztek ki, mint akik napok óta egy percet sem aludtak. Beszélgettem velük, és köszönetet mondtam nekik azért a rengeteg munkáért, amit tettek

– mondta Jim Fassel egyik interjújában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport