Kivételeznek az F1-es Magyar Nagydíj nézőivel is, a jegyük egyenlő lesz a védettségi igazolvánnyal

2021.06.10. 17:14

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre – tudatta a Miniszterelnökség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három, Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot június 12–13-án, a Forma–1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között, a FIA WTCR túraautó-világkupa magyarországi futamait pedig augusztus 21–22-én rendezik meg.

A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel bíró személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátóüzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek, aki 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.

E kötelezettség megszegése esetén a szervező százezer forinttól egymillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható – tudatta a Miniszterelnökség közleményben.  • Hírek
  • Csok