Milliméterekre volt a továbbjutástól, de kiesett a Brooklyn Nets

2021-06-20T022626Z 450628813 MT1USATODAY16281650 RTRMADP 3 NBA-P
2021.06.20. 10:58
Elképesztő fordulatos mérkőzésen, hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Milwaukee Bucks. A Brooklyn Nets elleni széria mindent eldöntő, hetedik mérkőzésén Giannis Antetokounmpo 40 pontos teljesítményévél csendesítette el a Barclays Centert és tette semmissé Kevin Durant történelmi rekordját.

 Az egész párharc alatt sérülések hátráltatták a Brooklyn Nets csapatát. A keleti konferencia elődöntő elején James Hardent kellett nélkülözniük, hogy aztán mire felépült a klasszis irányító, másik kulcsjátékosukat, Kyrie Irvinget veszítsék el a széria utolsó meccseire. Ellenben a Milwaukee Bucks legjobbjainak egy percet sem kellett kihagyniuk, teljes erőbedobással készülhettek a vasárnap hajnali hetedik mérkőzésre, melynek tétje a konferenciadöntő volt. 

A mérkőzést a Brooklyn Nets kezdte jobban, szinte az egész első félidőben vezetett Steve Nash csapata, a második negyed közepén már 10 pontos előnyük volt, a félidőben végül 53-47-es brooklyni előny állt az eredményjelzőn. 

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsolt a Bucks, 35 pontot dobtak a harmadik negyedben és védekezésüket is magasabb szintre emelték, mindössze 8 sikeres mezőnykísérletet engedélyeztek ellenfelüknek. Ennek köszönhetően egypontos vendég vezetéssel fordultak a záró negyedre a csapatok.

 Kevin Durant egyszemélyes hadseregként igyekezett meccsben tartani csapatát, a hazaiak sztárja egyetlen egy percet sem pihent a mérkőzésen. A negyedik negyedben fej fej mellett haladtak a felek, szinte minden kosár után változott a vezető kiléte, a mérkőzésen összesen 21 alkalommal. 3 perccel a vége előtt James Harden süllyesztett el egy hatalmas triplát amivel 5 ponttal lógott meg a Nets, és úgy tűnt, hogy hazai pályán le tudják zárni a párharcot. Ekkor azonban megtorpantak Duranték, futott egy 8-0-t a Bucks és a vége előtt 40 másodperccel már négy pontos előnyük volt Antetokounmpoéknak. 

Újabb fordulat következett, Kevin Durant dobott be egy rendkívül nehéz kétpontost, aztán 8 másodperccel a vége előtt Brook Lopez adta el érthetetlenül a labdát, megadva ezzel az esélyt ellenfelének, hogy hosszabbításra mentse a mérkőzést vagy egy triplával le is zárja azt.

Újra Durant kapta a labdát, aki 1 másodperccel a vége előtt dobott be egy távoli kétpontost a kiválóan védekező Jrue Holiday arcába, amivel hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A brooklyni közönség már győzelmet ünnepelt, azonban Durant lábujjhegye a triplavonalon volt, így millimétereken múlott, de csak hosszabbítást ért a kétszeres NBA-bajnok bravúros dobása. 

A hosszabbításban annak ellenére, hogy több, mint 3 percig nem talált a gyűrűbe a Milwaukee, az utolsó másfél percben Khris Middleton és Giannis Antetokounmpo kiváló megoldásainak köszönhetően kiharcolta a továbbjutást a vendégcsapat. Az utolsó másodpercben Durantnek volt még egy dobása az újabb hosszabbításért, azonban próbálkozása most a gyűrűig sem ért el.

Antetokounmpo 40 ponttal és 13 lepattanóval volt vezéregyénisége csapatának, míg a másik oldalon Kevin Durant 48 pontja NBA-rekord, soha nem dobott még játékos rájátszás hetedik mérkőzésén ennyi egységet. 

Sikerével a Milwaukee Bucks az idei NBA-szezon egyik legnagyobb favoritjává lépett elő, a konferenciadöntőben az Atlanta Hawks–Philadelphia 76ers párharc győztesével találkozik.

 Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 111–115

Továbbjutott: Milwaukee Bucks 4-3-s összesítéssel

Borítókép:  USA TODAY Sports