Jason Kidd ismét vezetőedző lett

2021.06.25. 22:45

Jason Kidd csaknem egy évtized után vezetőedzőként tér vissza Dallasba – írja az nba.com.

A dallasiak 1994-ben a második helyen draftolták az egykori irányítót, aki két idény után a Phoenix Sunshoz került, majd 2008-ban visszatért a Maverickshez, amellyel 2011-ben megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaligát, az NBA-t – a döntőben LeBron James és a Miami Heat ellen győztek 4–2-re.

A felek pénteken állapodtak meg egymással, nyolc nappal az után, hogy Rick Carslie vezetőedző lemondott Donnie Nelson általános igazgató (GM) távozását követően.

Kidd a New York Knicksnél fejezte be a pályafutását játékosként 2013-ban, a következő idényben pedig már a Brooklyn Nets vezetőedzője volt. Bár rájátszásba bejuttatta az együttest, a második fordulóban kiesett a Miami Heat ellen.

A következő szezont már a Milwaukee Bucks élén kezdte, amely csapatnál nem egészen négy idényt húzott le. Kétszer szerepeltek a rájátszásban, majd a 2017–2018-as idény közepén menesztették.

Ezt követően a Los Angeles Lakershöz került másodedzőként, és 2020-ban bajnoki címet ünnepelhetett.

A Dallas vezetőedzőjeként az egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy megtalálja a közös hangot Luka Donciccsal. A Mavericks a mostani rájátszásban az első körben búcsúzott, miután 4–3-ra kikapott a Los Angeles Clipperstől.

Érdekesség, hogy a 2011-es bajnoki cím óta a Dallas hatszor jutott be a rájátszásba, de az első fordulóból egyszer sem sikerült továbbjutnia. Talán most Jason Kidd vezérletével megszakad a rossz széria.