Kettős magyar dobogó a WTCR-ben

GettyImages-1233685198
2021.06.27. 18:07
A portugáliai Estorilban rendezett túraautó-világkupa versenyhétvége második futamán történelmet írtak a magyar versenyzők. A 2019-es WTCR-világbajnok Michelisz Norbert harmadik helyen ért célba, míg Tassi Attila élete első futamgyőzelmét ünnepelhette.

Az Estorilban rendezett, idei második WTCR-versenyhétvége első futama közel sem volt olyan sikeres magyar versenyzőinknek, mint a második verseny. Az első futamon Michelisz Norbert és Tassi Attila sem ért a célba, mindketten idő előtt kiestek a versenyből. A Zengő Motorsport színeiben versenyző Boldizs Bence a 18. helyen végzett.

A délutáni második futamon azonban történelmi eredmény született, Tassi Attila élete első győzelmét aratta, mellyel a 22 éves versenyző lett a WTCR-történelem legfiatalabb futamgyőztese. A dobogó harmadik fokára Michelisz Norbert állhatott fel, így honfitársával együtt két magyar végzett a TOP3-ban. 

Kettő versenyhétvége után a 2021-es túraautó-világbajnokság összetett versenyét a francia Jean-Karl Vernay vezeti 81 ponttal, Tassi Attila az 58 pontjával a második helyen áll, míg Michelisz Norbert 28 megszerzett egységgel a tizedik pozícióban várja a folytatást. A túraautó-világbajnokság július 9-én, Spanyolországban folytatódik. 

Borítókép: Getty Images