Serena Williams nem indul az olimpián, de az okáról nem beszél

GettyImages-1201582030
2021.06.27. 15:29
A négyszeres olimpiai aranyérmes Serena Williams vasárnap bejelentette, nem indul az idén nyárra halasztott ötkarikás játékokon. A döntés okairól konkrét magyarázatot nem adott, valószínű, hogy a rendkívül szigorú japán járványügyi szabályok állnak a háttérben.

Serena Williams vasárnap délután bejelentette, hogy nem indul az idei olimpián. A 23-szoros Grand Slam győztes teniszezőnő négyszeres aranyérmes, legutóbb 2012-ben egyéniben és párosban is testvére, Venus oldalán a dobogó legmagasabb fokára állhatott. 

Nem vagyok rajta a nevezési listán, legalábbis nem tudok róla. Ha igen, akkor le kell venni engem róla. Ennek sok oka van, de nem szeretnék belemenni, talán majd legközelebb

– jelentette ki a 39 éves klasszis, aki egyedüliként rendelkezik a sportág történelmében olimpiai aranyéremmel és mind a négy Grand Slam-torna bajnoki címével.

Williams az elmúlt hetekben azt kifogásolta, hogy a szigorú járványügyi szabályozások miatt családja és hároméves kislánya nélkül lenne kénytelen Tokióba utazni, aki nélkül még egyetlen napot sem töltött el – írja az MTI. 

Nem Williams az egyedüli nagy név a teniszvilágban, aki már visszalépett az ötkarikás indulástól. Többek között a 20-szoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal és az US Open-címvédő Dominic Thiem sem indul a férfi mezőnyben.

(Borítókép: Getty Images)