Kihívja a mezőnyt a 83 éves sprinternagyi

2021.06.29. 08:02 Módosítva: 2021.06.29. 13:04
Mindenki próbára teheti magát, hogy mennyire közelíti meg a profi sprinterek szintjét! A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága idén is megrendezi a hagyományos, amatőröknek szóló 100 méteres futóversenyét, a Mennyit futsz százon?-t. A selejtezőket június 29-én, kedden 18:00 órakor tartják a Margitszigeti Atlétikai Centrum vadonatúj rekortán pályáján, a verseny döntőit pedig július 6-án, kedden a Gyulai István Memorialon, a sztáratléták viadalán rendezik.

Az amatőr és haladó, férfi és női kategóriákat felvonultató, 100 méteres amatőr sprintverseny idén ünnepli 10. születésnapját, így a tavaly, a pandémia miatt elmaradó esemény idén igazán különlegesnek ígérkezik. A Mennyit futsz százon? verseny minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott. Klubigazolással, versenyengedéllyel rendelkező atléták jelentkezését is elfogadják a haladó kategóriában. A 14 év alattiak – klubigazolástól függetlenül – automatikusan az amatőr kategóriába kerülnek.

A Mennyit futsz százon? tökéletes lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja, milyen egy profi atlétikai verseny hangulata, élménye és izgalma. Kicsik és nagyok egyaránt azért küzdenek, hogy 100 méteren legyőzzék saját határaikat. A döntőbe jutók számára pedig biztosan felejthetetlen élmény lesz a világ egyik legmagasabban rangsorolt nemzetközi atlétikai versenyén pályára lépni, ugyanazon a rekortánon, amelyen aznap világcsúcstartó futók teszik meg ugyanezt – véli Deutsch Péter, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottságának elnöke.

Az, hogy a Mennyit futsz százon? mindenki számára nyitott, a 83 éves Lóki Tamásné példája bizonyítja.

Ebben az évben nagyon nagy volt a meleg, így keveset tudtam edzeni, de a körülmények tökéletesek, így nem esett nehezemre lefutni a távot, ráadásul, így 83 évesen meg is vagyok elégedve a 21.68-as idővel – mesélte a már sokadik alkalommal rajthoz álló hobbisprinter.

A július 6-i verseny kategóriánkénti első három helyezettje díjazásban részesül. A döntők selejtezőit 2021. június 29-én 18.00 órától tartják az amatőr sportolók számára mindig nyitva álló kultikus budapesti edzőközpontban, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Ráadásul a résztvevők a MAC nemrégiben megújult rekortán pályáján tehetik próbára magukat. A selejtezőkön a professzionális időmérést versenybírókkal biztosítják a szervezők. Nevezni a www.gyulaimemorial.hu weboldalon vagy személyesen a helyszínen, június 29-én 17.00-tól 18.30-ig. A selejtezőkön indulók száma limitált (150 fő), így a szervezők fenntartják a jogot, hogy a nevezést a jelzett határidőnél korábban lezárják.