Messi varázsolt, Argentína negyeddöntős a Copa Américán

GettyImages-1325994295
2021.06.29. 10:35
Lezárult a csoportkör a 2021-es Copa Américán, kialakultak a negyeddöntő párosításai. Az utolsó játéknapon a csoportkörben Lionel Messi zseniális teljesítményével vezette győzelemre Argentínát, míg az Uruguay–Paraguay mérkőzésen Edinson Cavani volt a nyerőember.

Utolsó, Bolívia elleni csoportmérkőzését magabiztos 4–1-es győzelemmel zárta Argentína, így megnyerte csoportját, és a negyeddöntőbe jutott. Lionel Messi zseniális megoldásaival, két góljával és egy asszisztjával volt csapata vezére, nem volt ellenszere Bolíviának az argentin aranylabdásra. Az első félidőben már 3–0-ra vezettek az argentinok, egy pillanatig nem volt kétséges győzelmük és továbbjutásuk. Bolívia az A csoport utolsó helyén végzett nulla ponttal, így búcsúzik a dél-amerikai kontinenstornától. Lionel Messi és a mérkőzés leglátványosabb pillanatai az alábbi videón tekinthetőek meg: 

A játéknap másik mérkőzésén Uruguay Paraguayjal találkozott. Az összecsapás nem hozott különösebb izgalmakat, ez annak is volt köszönhető, hogy már a mérkőzés előtt eldőlt, a végeredménytől függetlenül mindkét csapat továbbjut a negyeddöntőbe. A 21. percben tizenegyeshez jutott Uruguay, Edinson Cavani magabiztosan értékesítette a büntetőt, végül ez az egy találat elegendő is volt a győzelemhez. Paraguay támadósora nem jelentett veszélyt az uruguayi kapura, egyetlenegy kapura tartó lövése sem volt a csapatnak.

Ezzel lezárult a csoportkör, és kialakultak a negyeddöntő párosításai, amelyek ágrajz szerint a következők: 

Peru–Paraguay

Brazília–Chile

Argentína–Ecuador

Uruguay–Kolumbia

A Brazíliában zajló Copa América július 2-án folytatódik a negyeddöntő küzdelmeivel.

(Borítókép: Getty Images)