Álomdöntő lesz a Copa Americán: Messi Neymar ellen készül

2021.07.07. 07:18
Argentína a rendes játékidőben nem bírt Kolumbiával (1–1) a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak bajnokságának (Copa América) magyar idő szerint szerda hajnali elődöntőjében, végül tizenegyespárbaj után bejutott a fináléba, ahol a házigazda Brazília lesz az ellenfele.

Az argentinok már a hetedik percben megszerezték a vezetést: Giovani Lo Celso  ugratta ki Lionel Messit, aki gólpasszal segítette Lautaro Martínezt. Az Inter friss olasz bajnok csatára  pedig 11 méterről kíméletlenül kilőtte a jobb alsót (1–0).

Az első félidő folytatásában Kolumbia játszott jobban, egy kapufáig is eljutottak ebben a játékrészben.  Az egyenlítés a 61. percben jött össze, amikor Luis Díaz, az ötös széléről a kapuba emelt (1–1).

Újabb gól nem született, így jöhettek a tizenegyesek. Az argentinoktól De Paul rontott, de a kapus, Emiliano Martínez három lövést is megfogott, ezzel döntőbe juttatva csapatát. Argentína 2016 után ismét ott lesz a fináléban, ahol a házigazda Brazília lesz az ellenfele. A két nemzet legutóbb 2007-ben mérkőzött meg egymással a torna döntőjében, akkor a brazilok 3–0-s sikerrel hódították el a trófeát.