16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Hivatalos: nem lesznek nézők az olimpián

GettyImages-1233869124
2021.07.08. 15:40
Marukava Tamajo olimpiáért felelős miniszter csütörtökön bejelentette, hogy nézők nélkül rendezik meg a tokiói ötkarikás játékokat.

A japán kormány és a szervezőbizottság bejelentése nyomán eldőlt, hogy helyi nézők sem lehetnek jelen a tokiói olimpia versenyein. Az már márciusban kiderült, hogy külföldi nézőket nem engednek be az eseményre, a helyi drukkerek jelenlétéről való határozatot viszont az utolsó pillanatokig igyekeztek kitolni. 

Először tízezer főben maximalizálták a nézősereget, majd ezt ötezerre redukálták, csütörtökön viszont hivatalosan bejelentették, hogy zárt kapuk mögött rendeznek meg mindent.

A döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után született meg, és az előzménye az, hogy a japán kormány a koronavírus-járvány miatt július 12-től augusztus 22-ig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosba.

Thomas Bach NOB-elnök leszögezte, hogy minden döntésben maximálisan támogatja a szervezőket, az első számú szempont pedig továbbra is az emberek egészségének védelme.

Japánban folyamatosan emelkednek az esetszámok, Tokióban pedig hónapos rekordok dőlnek meg. Az egészségügyi szakemberek attól tartanak, hogy a sportolók és a nemzetközi küldöttségek behordják a delta-variánst, ráadásul az országban a mai napig borzalmasan lassan halad az oltási program.

Az augusztus 8-ig tartó tokiói játékokon – amelyet a pandémia miatt tavalyról halasztottak idén nyárra – 176 magyar sportoló vesz részt. A külföldi szurkolók részvételét már tavasszal megtiltották.

(Index/MTI)

(Borítókép: Az olimpiai logó előtt fotózkodó japánok július 8-án. Fotó: Getty Images)


  • Hírek
  • Bankszámla