Őrült mérkőzésen Kolumbiáé a bronzérem a Copán

GettyImages-1327910509
2021.07.10. 09:30
Kolumbia nyerte a 2021-es Copa América bronzmérkőzését, miután 3–2-re legyőzte Peru legjobbjait. A győzelmet Luis Díaz a 94. percben biztosította be bombagóljával.

Kolumbia három nappal ezelőtt a döntőbe jutás küszöbén állt, azonban az Argentína elleni elődöntő büntetőpárbajában alulmaradtak Messiékkel szemben. Peru a házigazda Brazília ellen szenvedett szűkös, 1–0-s vereséget. Így a csapatok vigaszágon a bronzéremért csaphattak össze a kontinenstorna utolsó előtti mérkőzésén. 

A találkozót Peru kezdte aktívabban, egyből a mérkőzés elején Gianluca Lapadula és Sergio Pena is ziccerben hibázott. A perui nyomás egyre csak erősödött, ami végül góllá is érett. A 45. percben Christian Cueva indult meg a baloldalon, befele cselezett hogy aztán az érkező Yoshimar Yótun elé tálaljon, aki ballábas lövésével szerezte meg csapatának a vezetést. 

A fordulás után Kolumbia jutott ígéretes helyről szabadrúgáshoz, amit Juan Cuadrado egy zseniális jobblábas csavarással értékesített. A labda a szétnyíló perui sorfal között jutott a hálóba, Pedro Gallese kapus tehetetlen volt. A fordítás a 66. percben jött össze a kolumbiai válogatottnak, miután Camilo Vargas kapus kiválóan indította Luis Díazt, aki elszakadt védőjétől és ziccerben a kapuba passzolt.  

Már kezdett úgy látszani, hogy eldőlt a mérkőzés, de Perunak volt még egy dobása. A 82. percben Raziel García szögletére kiváló ütemben érkezett Lapadula és senkitől nem zavartatva fejelte be az egyenlítést érő találatot. Amikor már mindenki a hosszabbításra készült, a 94. percben Díaz kapta a labdát a kaputól 20 méterre és egy irtózatos erejű jobblábas bombával megnyerte csapatának a mérkőzést és egyben a bronzérmet is. 

Kolumbia történelme második érmét szerezte a Copa Américán, miután 2001-ben megnyerte a kontinenstornát. 

A 2021-es Copa América fináléját Brazília és Argentína között rendezik szombatról vasárnap virradóra. Felvezetőnket a mérkőzésről már olvashatják: 

(Borítókép: Getty Images)  • Hírek
  • Csok