Koronavírus-fertőzés miatt nem indul az olimpián a teniszezőnő

2021.07.14. 16:41

A magyar származású brit teniszezőnő, Johanna Konta lemondta szereplését a tokiói olimpián. A világranglistán 38. játékos koronavírus-fertőzés miatt lépett vissza az ötkarikás játékok küzdelmeitől – számolt be a Sky Sports.

A 30 éves Konta júniusban azért volt kénytelen kihagyni a múlt héten véget ért wimbledoni Grand Slam-versenyt, mert stábja egyik tagjának pozitív lett a vírustesztje. A legmagasabban jegyzett brit teniszezőnőnek a közeli kontakt miatt tíznapos karanténba kellett vonulnia. 

A sportoló később azt közölte: ő is elkapta a betegséget, emiatt két és fél hétig nem edzhetett, így nem tudott rendesen felkészülni a tokiói olimpiára. 

A női mezőnyből korábban Serena Williams, Simona Halep és Bianca Andrescu is jelezte, hogy nem indul az idei olimpiai teniszversenyén. 

A férfiak közül tegnap vált hivatalossá, hogy a 20-szoros Grand Slam-győztes, korábbi világelső Roger Federer térdsérülés miatt nem indul Tokióban. A svájci játékoson kívül Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios is jelezte, hogy nem vesz részt a tornán.