Schäfer megduplázta értékét, Sallai már 16 millió eurónál tart

000 9CZ8PV
2021.07.19. 17:25
Kezdenek mutatkozni az első financiális jelei a magyar labdarúgó-válogatott tisztes, sőt figyelemre méltó szereplésének a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon. Elkezdett emelkedni a jó teljesítményt nyújtó, elsősorban fiatal játékosaink piaci értéke. Olyannyira, hogy a Manuel Neuernek gólt fejelő Schäfer András értéke több mint a duplájára emelkedett, Sallai Roland ázsiója pedig hárommillió euróval 16 millióra!

A legnagyobb százalékos javulást piaci értékben vitán felül Schäfer András, a dunaszerdahelyi DAC 1904 22 éves box-to-box középpályása mutatta fel.

A szombathelyi születésű, az Instagramja tanúsága szerint a szabadságát július elején Ibizán töltő szőke srác június elsején még csak 700 000 eurót kóstált, a július 15-i frissítés pedig már 1,5 milliót jelzett, tehát egészen pontosan 2,14-szeresére nőtt az ázsiója.

Ezzel most ő a DAC második legértékesebb labdarúgója a venezuelai csatár, Eric Ramírez (2 millió euró) mögött. A harmadik helyen a sérüléséből lábadozó Kalmár Zsolt áll 1,2 millió eurós értékkel.

A legnagyobb abszolút értékű árnövekedést Sallai Roland produkálta.

A Bundesligában szereplő Freiburg szélsője most már 16 millió eurót ér az eddigi 13 millióval szemben.

Ő egyébként is rakétasebességgel tör felfelé, tavaly november végén még csak ötmilliót ért. Sallai értéke ugyanannyi, mint Willi Orbáné, 16 millió, a válogatott középhátvédje tartja árfolyamát.

Kleinheisler László, az Osijek középpályása viszont ötvenszázalékos árnövekedést ért el remek Eb-teljesítményének hála. Most 3 millió eurót ér az eddigi kétmillióval szemben! 

A Transfermarkt szerint a legértékesebb magyar labdarúgó változatlanul 25 millió eurós árcédulával Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig középpályása. Az ő árát az sem befolyásolta, hogy fél éve sérült, az Eb-n sem játszott, sőt, hivatalos mérkőzésen még nem is lépett pályára a Lipcsében. Klubtársa, Gulácsi Péter neve mellett még a június elsejei ár olvasható, a 13 millió euró. Szalai Attila hétmilliós értéke sem változott, bár a Fenerbahce védőjének ára március és június 1. között 3,3 millió eurót emelkedett. A másik török légiós, Varga Kevin 2,5 millió eurós értéknél tart, nála nincs változás. 

(Borítókép: Schäfer András. Fotó: Kai Pfaffenbach / AFP)