Itt a nagy bejelentés, Lionel Messi a Paris Saint-Germain játékosa

2021-08-05T182941Z 536197400 RC2AND9ZQP9Z RTRMADP 3 SOCCER-SPAIN
2021.08.10. 22:37 Módosítva: 2021.08.11. 07:44
Most már hivatalos, amit eddig csak sejteni lehetett: Lionel Messi a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain játékosa.

Messi szerződése az idény végén lejárt a Barcelonánál, a hosszabbításról pedig azután kezdett tárgyalni a klub vezetőivel, hogy az argentin válogatottal megnyerte a Copa Américát. 

A 34 éves szupersztár tavaly nyáron elvágyódott Katalóniából, idén azonban mindenképp maradni szeretett volna, hajlandó lett volna a fizetése feléről is lemondani.

A liga szabályzata azonban nem tette lehetővé, hogy Barcelonában maradjon, így vasárnap egy sajtótájékoztató keretein belül sírva búcsúzott el élete klubjától. Ekkor már szinte mindenki arról beszélt, hogy Messi a PSG-ben folytatja, ráadásul időközben kiszivárgott az információ, miszerint a klub kibérelte az Eiffel tornyot augusztus 10-re. Legutóbb akkor volt ekkora készülődés Párizsban, amikor 2017-ben Neymart mutatták be a francia fővárosban.

A hatszoros aranylabdás a PSG hatodik nyári szerzeménye Gianliugi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Danilo Pereira és Asraf Hakimi után. Nem elhanyagolandó megjegyezni, hogy ezért a hat játékosért összesen 76 millió euró vételárat fizetett a klub.

Messi kettő plusz egyéves szerződést köt a PSG-vel, sajtóhírek szerint évi nettó 35 millió eurót üti a markát. 

Kedden délután szurkolók ezrei gyűltek össze a klub székházánál, hogy köszöntsék a világsztárt, aki családjával együtt érkezett meg Párizsba. A közösségi média valósággal felrobbant, a nemzetközi médiumok élő videóban követték az eseményeket. Messi repülőgépe délután fél négykor landolt, ekkor már egy „Itt van Párizs” feliratú pólóban jelent meg és integetett a drukkereknek.

Este 10 óra után néhány perccel aztán a párizsiak egy hangulatos videóval minden közösségi felületükön világgá kürtölték: 

megszerezték a világ valaha volt egyik legjobb játékosát.

Az is kiderült, hogy Messi a PSG-ben a 30-as mezszámban fog játszani.

Az argentin klasszis még 2000-ben, 13 évesen került a Barcelonához, amelynek a felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, és 17 idény alatt 778 tétmérkőzésen 672 gólt szerzett.

(Borítókép: Lionel Messi a 6 Aranylabdájával 2019-ben. Fotó: Christian Hartmann / Reuters)