Továbbjutott a világbajnok a Hungarian Darts Trophyn

brooks
2021.09.04. 16:50
Szombat délután nyolc mérkőzéssel folytatódott a Hungarian Darts Trophy. Bejutott a vasárnapi nyolcaddöntőbe a világbajnok Rob Cross, továbbjutott James Wade és Nathan Aspinall is, kiesett Mensur Suljovic.

Ezen a hétvégén hazánkban először rendez versenyt a Professional Darts Corporation (PDC). A pénteki napon több mint ezer szurkoló látogatott ki a Papp László Sportarénába, szombat délután pedig szintén szép számmal érkeztek nézők a fővárosi arénába.

A hangulatra nem lehetett panasz, Magyarországon a sportág szerelmesei már bizonyították, hogy remek atmoszférát tudnak varázsolni. Voltak, akik beöltöztek, voltak, akik énekeltek, egy 180-as körnél pedig szinte mindenki őrjöngött. Délután 2300-an voltak a létesítményben.

A szombat délutáni etap első mérkőzésén Rob Cross és Ross Smith lépett tábla elé, és bár Smith már 4–2-re is vezetett, a világbajnok Cross fordított és 6–4-re nyert.

A lengyel Krysztof Ratajski nagy meglepetésre kikapott a világranglista 98. helyén álló Lewis Williamstől, majd az északír Brendan Dolan simán verte 6–1-re Alan Soutart.

James Wade és William O'Connor remek mérkőzést játszott. Wade már 4–1-es előnyben volt, de O'Connor 4–4-re egyenlített. Az összecsapás végül döntő legben dőlt el, Wade nyert 6–5-re. A világranglista negyedik helyén álló Wade 99,45-ös átlagot dobott.

Mensur Suljovic már 5–1-es hátrányban volt a skót William Borland ellen, ám ezután sorozatban három leget nyert meg és feljött 4–5-re. Az osztráknak az egyenlítés is sikerült, miközben Borlandnak több meccsnyila is volt, de megfordítani már nem tudta a meccset, Borland jutott tovább.

Devon Petersennek nem volt esélye Luke Humphries ellen, Keane Barry pedig Dirk van Duijvenbodét győzte le.

A délután utolsó mérkőzésén az egyik közönségkedvenc, Nathan Aspinall meggyőző játékkal nyert 6–1-re a tegnap Adrian Lewist kiejtő Bradley Brooks ellen.

Az esti program slágermeccsét Michael van Gerwen és Daryl Gurney játssza, de színpadra lép még a regnáló világbajnok Gerwyn Price, Peter Wright és Michael Smith is.

HUNGARIAN DARTS TROPHY
Szombat délutáni program (a legjobb 16 közé jutásért)
Rob Cross (angol, 16.)–Ross Smith (angol) 6–4
James Wade (angol, 8.)–William O'Connor (ír) 6–5
Devon Petersen (dél-afrikai, 9.)–Luke Humphries (angol) 2–6
Brendan Dolan (északír, 13.)–Alan Soutar (skót) 6–1
Nathan Aspinall (angol, 15.)–Bradley Brooks (angol) 6–1
Krzysztof Ratajski (lengyel, 10.)–Lewis Williams (walesi) 3–6
Mensur Suljovic (osztrák, 14.)–William Borland (skót) 5–6
Dirk van Duijvenbode (holland, 11.)–Keane Barry (ír) 3–6

(Borítókép: Bradley Brooks a pénteki bravúrját nem tudta megismételni. Fotó: Kovács Attila / MTI)