Gerwyn Price űrdartssal nyerte a Hungarian Darts Trophy-t

Download (2)
2021.09.05. 23:08
Gerwyn Price győzelmével ért véget a budapesti Papp László Sportarénában rendezett Hungarian Darts Trophy. A walesi játékos gyakorlatilag átgázolt a döntőben az angol Michael Smith-en.

A délutáni nyolcaddöntők során óriási meglepetésre búcsúzott Michael van Gerwen, akit egy nagyszerű mérkőzésen Brendan Dolan búcsúztatott. A végső győzelemre is esélyesnek tartott holland mellett Nathan Aspinall, James Wade és Rob Cross számára is a legjobb 16 jelentette a végállomást.

Az esti negyeddöntők során Michael Smith 6–2-re lelépte Peter Wrightot, az angol mellett pedig Luke Humphries, Gerwyn Price és José de Sousa jutott elődöntőbe. Ott az első meccsen Bullyboy, vagyis Smith a portugál Sousát is legyőzte, a világelső Price pedig a hétvégén mutatott legjobb teljesítményével verte Humphriest, így a walesi és az angol vívta a finálét, amely 8 nyertes legig tartott.

A Jégember kezdte a meccset, méghozzá remekül: 

azon túl, hogy hozta a kezdését egy 130-as kiszállóval, bullal a végén brékelte Smitht.

Aki viszont majdnem egy big fish-sel válaszolt, ő azonban a két tripla 20 után nem találta el a tábla közepét, de végül övé lett a leg és 2–1-re szépített, majd megbüntette Price gyenge kiszállózását és egyenlített.

Ezután viszont megint megrázta magát a walesi, olyannyira, hogy 6–2-re elhúzott. Smith játékából ezúttal hiányzott a tömeg és az a magabiztosság, ami a torna kezdete óta jellemezte, ezt pedig Price könyörtelenül kihasználta és végül lenyűgöző játékkal,108, 74-es átlaggal,  8–2-re nyerte a finálét, ezzel a tornát is.

Hungarian Darts Trophy, döntő

Gerwyn Price – Michael Smith 8:2

(Borítókép: Kovács Tamás / AFP)