Egy hajszálon múlt a kilencnyilas a Hungarian Darts Trophyn

GettyImages-1293796750
2021.09.05. 07:08
A regnáló világbajnok Gerwyn Price továbbjutott a nyolcaddöntőbe a Hungarian Darts Trophyn. Michael van Gerwen remek mérkőzésen győzte le Daryl Gurneyt a Papp László Sportarénában.

Kiváló hangulatban folytatódott szombat délután Budapesten az első magyarországi PDC-verseny. Több nagyágyú is tábla elé lépett, a csaknem négyezer szurkoló előtt rendezett program egyik legpikánsabb összecsapása volt a világbajnok Gerwyn Price és Richard Veenstra találkozója.

Remekül kezdett a holland, már 4–2-re is vezetett, miközben a „Jégember” a közönséggel volt elfoglalva. A walesi játékost többször is füttyszóval zavarták meg, amire ő a középső ujját is felmutatta a nagyérdeműnek.

Nem sokkal később a szurkolók már tomboltak, ugyanis Price két tökéletes kört dobott, stimmelt a hetedik és a nyolcadik nyíl is, a dupla 12 azonban elmaradt, így a hőn áhított kilencnyilas nélkül maradtak a nézők. Price egyébként meccs utáni nyilatkozatában odaszúrt az őt fütyülőknek: elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy nem jött össze a hibátlan leg.

Michael van Gerwen kiélezett küzdelemben győzte le 6–4-re Daryl Gurneyt. A kilátogató drukkerek már percekkel a kezdés előtt megrohamozták a „walk on zone” területét, „SuperChin” vezetésével pedig együtt énekelték a Sweet Caroline című nótát.

A háromszoros világbajnok holland a meccs után a közösségi oldalain a magyar rendezést és a parádés atmoszférát varázsoló szurkolókat is éltette.

Michael van Gerwen
Fotó: Vörös Nándor

Az ausztrálok csatáját Damon Heta nyerte Simon Whitlock ellen. A „Varázsló” jól kezdett, 4–1-re is vezetett már, de ellenfele fordított és 6–4-re győzött. Heta a könnyeivel küszködött a színpadon, nemrég elhunyt közeli barátjára, Kyle Andersonra emlékezett – ahogy tette ezt az egész mezőny a tornán.

Az este egyik legnagyobb meglepetése volt a cseh Adam Gawlas győzelme Jonny Clayton ellen. A 19 éves versenyző annyira örült a győzelmének, hogy a mérkőzés után le is öntötte magát a színpadon.

Peter Wright ismét megmutatta, milyen az igazi frizura és az ikonikus bevonulás. A skót világbajnok 6–3-ra nyert Florian Hempel ellen. A szpíker a meccs után azt mondta a közönségkedvenc játékosnak, hogy úgy tűnik, Magyarország egy „Snakebite nation”. Wright helyeselt, majd óriási tapssal köszönte meg a buzdítást a szurkolóknak.

Peter Wright
Fotó: Vörös Nándor

A Hungarian Darts Trophy vasárnap folytatódik a nyolcaddöntővel, este pedig jön a negyeddöntő, az elődöntő és a döntő.

HUNGARIAN DARTS TROPHY
Szombat esti program (a legjobb 16 közé jutásért)
Jonny Clayton (walesi, 7.)–Adam Gawlas (cseh) 5–6
Joe Cullen (angol, 1.)–Geert De Vos (belga) 6–3
Damon Heta (ausztrál, 12.)–Simon Whitlock (ausztrál) 6–4
José de Sousa (portugál, 2.)–Joe Murnan (angol) 6–3
Michael van Gerwen (holland, 4.)–Daryl Gurney (északír) 6–4
Gerwyn Price (walesi, 5.)–Richard Veenstra (holland) 6–4
Peter Wright (skót, 3.)–Florian Hempel (német) 6–3
Michael Smith (angol, 6.)–John Michael (görög) 6–3

A nyolcaddöntő párosítása
Rob Cross (angol, 16.)–Joe Cullen (angol, 1.)
James Wade (angol, 8.)–Luke Humphries (angol)
Michael van Gerwen (holland, 4.)–Brendan Dolan (északír)
Gerwyn Price (walesi, 5.)–Damon Heta (ausztrál, 12.)
Adam Gawlas (cseh)–Lewis Williams (walesi)
José de Sousa (portugál, 2.)–Nathan Aspinall (angol, 15.)
Michael Smith (angol, 6.)–Keane Barry (ír)
Peter Wright (skót, 3.)–William Borland (skót)

(Borítókép: Luke Walker / Getty Images Hungary)