Szalai Ádám oltás nélkül kaphatta el a koronavírust

2021.09.05. 10:52
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainzra nincs hatással Szalai Ádám pozitív PCR-tesztje – írja a Kicker.

A német lap kiemeli, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya negatív teszt után utazott el a válogatott edzőtáborába, ahol az angolok elleni találkozó előtti első tesztje is negatív lett.

A támadó klubja közleményben reagált, miszerint Szalai pozitív tesztje nincs hatással az együttesre. 

A 33 éves csatár végigjátszotta az Anglia elleni vb-selejtezőt csütörtökön, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség közlése szerint szombaton pozitív tesztet produkált.

Később, szombat este az MLSZ azt közölte, hogy Szalai újabb tesztje már negatív lett, ám ennek ellenére sem léphet pályára Albánia ellen. Ami biztos, hogy vasárnap újabb tesztelés vár rá.

Mainzban három labdarúgó és egy stábtag produkált pozitív tesztet az első játéknap előtt. Ezután azok, akik nem vették fel az oltást, karanténba kerültek.

A Kicker arról ír, hogy Szalai egyike volt annak a nyolc játékosnak, aki az idény elején még nem volt beoltva.

Hogy azóta megkapta-e az oltást, arról nincs információja a lapnak. A Bundesligában augusztus közepén kezdődött a szezon.

Januárban az olimpiára készülő sportolókat és edzőiket is elkezdték beoltani hazánkban, az oltás pedig elérhetővé vált a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak is.