Startol a darts világkupa a magyar válogatottal

D  TT20210903019
2021.09.09. 14:06

Csütörtök este kezdetét veszi hivatalos nevén a PDC World Cup of Darts a németországi Jéna városában. Nem pihennek sokat a darts sztárjai, vasárnap fejeződött be az első alkalommal megrendezett Hungarian Darts Trophy, amelyet a világelső Gerwyn Price hódított el, egyből újabb rangos torna veszi kezdetét.

Csütörtökön immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a darts világkupája, melyen Magyarország is képviselteti magát. A tornán nemzetek mérkőznek meg egymás ellen, minden ország a két legjobb játékosát delegálja az eseményre, ahol páros mérkőzéseket játszanak majd.

A MAGYAR CSAPAT VÉGSŐ JÁNOS ÉS KOVÁCS PATRIK PÁROSÁBÓL ÁLL.

A tornán olyan kiemelt nemzetek is indulnak mint Hollandia, amelyet a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen és Dirk van Duijvenbode fog képviseli. A címvédő Wales, miután a tavalyi döntőben Gerwyn Price és Jonny Clayton párosa legyőzte az angol színekben versenyző Michael Smith–Rob Cross duót.

A 2021-es World Cup of Darts versenyt szeptember 9. és 12. között rendezik meg, a magyar csapat csütörtök este 19 órától mérkőzik meg a litván párossal. Az eseményt egész hétvégén élőben közvetíti a Sport TV. 

(Borítókép: MTI)