Bemutatták a lábát elvesztő korábbi győri kosarasról szóló dokumentumfilmet

2021.09.10. 14:19

Telt ház előtt tartották Belgrádban a kosárlabdázó Natasa Kovacsevicsről szóló Ugrás című dokumentumfilm premierjét – tájékoztat róla a Pannon RTV.

Az Index beszámolt a tragikus sorsú sportolóról, aki viszont sosem így élte meg a vele történteket, amikor a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító busszal utazott 2013. szeptember 7-én. A jármű frontálisan ütközött a 85-ös főúton a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult. A balesetben életét vesztette Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató, illetve az egyik játékos, Natasa Kovacsevics olyan sérüléseket szerzett, hogy a lábát térden alul amputálni kellett. 

Kapcsolódó

Álmukban érte a baleset a kosarasokat

A tragédiában elhunyt győri vezetőedző és klubtulajdonos a busz elejében ült. A klub egyeztet a csapat sorsáról, folytatni akarják.

A kosárlabdázó 19 éves volt a baleset idején, a fiatal tehetség a csapat friss igazolása volt, néhány hónapja szerződött el a város akkor nemzetközileg is jegyzett egyesületéhez.

Natasa Kovacsevics sokakat megdöbbent, hiszen emberfeletti akaraterőről és elszántságról tett tanúbizonyságot, és egy rövid ideig még a kosárlabdapályára is visszatért a Crvena Zvezda színeiben. Az elmúlt nyolc évéről, a felépüléséről és az új céljairól készült a 75 perces film, melynek díszbemutatójára megtelt a szerb főváros színháza. 

Kapcsolódó

Megvan kezem, lábam, többet nem kívánhatok

A busztragédiában megsérült győri kosaras, Kovács Kriszta visszavonul. A klub indul a bajnokságban.