Édesanyja és sporttársai búcsúztak a fiatalon elhunyt zsokétól, Jeles Esztertől

2021.09.20. 19:42

Fiatalon meghalt Jeles Eszter magyar zsoké, aki 13 nappal ezelőtt bukott Toms nevű telivérével a Fegentri Női Amatőrlovas Világbajnokság isztambuli versenyén.

A 21 éves nyíregyházi sportolót azonnal kórházba vitték, másnap meg is műtötték, de kómába esett. Csak egyszer tért magához, akkor a telefonját kérte, de szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Tizenhárom nap küzdelem után a szervezete feladta a küzdelmet.

Emlékét sporttársai sem feledik. Az isztambuli Veliefendi lovasiskola a pályán tartott megemlékezésen megható módon búcsúztatta: sorfalat álltak neki és tisztelegtek emléke előtt.

A Blikk szerint az édesanyja az alábbi sorokkal búcsúzott tőle az isztambuli megemlékezésen:

Az eltelt két hét alatt nagyon sok minden történt, amit szavakkal nem tudok elmondani. Győzelem, boldogság, mámor. Egy elkerülhetetlen versenybaleset. Kórházi küzdelem, remény, összeomlás, szomorúság és sok-sok szeretet, el sem lehet mondani, mennyi! Eszti választotta Belgium helyett az isztambuli versenyt, mindenáron itt akart lenni. Nagyon köszönöm, hogy a szombati verseny megadta neki azt a hatalmas boldogságot, amire vágyott, amit megérdemelt... A balesetet követően orvosok, ápolók kiemelkedő szakmai tudásukkal, odafigyelésükkel megtettek mindent. Hála és köszönet nekik! 

Jeles Eszter 2018-ban indult a Hortobágyi Vágtán, amelyen az első helyet szerezte meg, a Nemzeti Vágtán pedig negyedik lett.

A tragikus haláleset után a magyar lovassport örökös bajnoka, Dallos Gyula is megszólalt.

Egy nagyon szomorú dologról beszélünk, amelyben senki nem vétett. Tehát nem az volt, hogy valaki veszélybe sodorta, mert aki felbukott, az is életveszélyben volt. Ő bele botlott Eszter lova, ami ilyen szempontból kivédhetetlen 

 nyilatkozta könnyek között a nemzetközileg is elismert veterán lovas, miniszteri biztos az RTL Klub híradójának.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport