Selyemzsinór Pochettinónak, amiért lecserélte Messit

000 9N76Y4
2021.09.20. 19:33
Ahol a katari uralkodó a klubtulajdonos, ott nem úgy mennek a dolgok, mint például egy, a szurkolók által birtokolt egyesületnél, mint amilyen például a Barcelona. Ezzel most Mauricio Pochettino, a PSG edzője szembesült, miután vasárnap este óvatlanul lecserélte Lionel Messit.

Khalifa Bin Hamad Al Thani, a katari emír, Tamim bin Hamad Al Thani közeli rokona nem nézte jó szemmel, hogy Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain edzője vasárnap este az Olympique Lyon elleni mérkőzés 75. percében lecserélte a csapat ászát, Lionel Messit. A harmincéves uralkodói sarj, aki az utóbbi hónapokban roppant intenzíven ütötte bele az orrát a PSG ügyeibe – többek között ott sürgölődött Sergio Ramos szerződtetése körül, és Kylian Mbappé esetleges, de egyelőre meghiúsult madridi átigazolását is közvetlen közelről figyelte – azonnal megnyilvánult vasárnap éjjel, és nehezen félreérthető üzenetet küldött Twitteren Pochettinónak, aki lecserélni merészelte a csapat koronaékszerét, Lionel Messit. Valahogy így:

 „London gyönyörű város... ugye tudod?”

Az uralkodói rokon ezt üzente Pochettinónak, aki a képen éppen integet, mintha búcsúzna Párizstól. Könnyen lehet, ha még egyszer le merészeli cserélni a klub történetének egyik legértékesebb befektetését, a valóságban is búcsúznia kell.

Mert bár a lejárt szerződésű Messit ingyen szerződtette a PSG, az argentin sztár éves fizetése 35 millió euró. Nettó 35 millió. 

A PSG tulajdonosi szerkezete roppant egyszerű. A tulajdonos a Qatar Sports Investments cég, amelynek a katari emír, Tamim bin Hamad Al Thani a tulajdonosa. Magyarul: a PSG az uralkodó birtokában van, akinek Khalifa Bin Hamad Al Thani az egyik unokaöccse.

Messi így fogadta lecserélését:

Tudni kell, hogy a szemfüles fotósok megfigyelték, hogy miután lecserélték, Messi egy kicsit dúlt-fúlt a cserepadon, sőt – ellentétben a többi, a kispadon helyet foglaló játékossal, Ander Herrerával, Julian Draxlerrel és Ángel Di Maríával – nem is nagyon örült, amikor Mauro Icardi a 93. percben befejelte a győztes gólt. 

Szerdán a Metz az ellenfél idegenben, előtte kedden sajtóértekezlet. Borítékolható, hogy a riporterek alaposan kikérdezik majd Pochettinót a Messi-ügyről.

(Borítókép: Lionel Messi elhagyja a pályát, miután Mauricio Pochettino, a PSG edzője lecserélte az Olympique Lyon elleni mérkőzésen 2021. szeptember 19-én. Fotó:  Franck Fife  / AFP)