Meskó Zoltán után újabb magyar kerülhet az NFL-be

2021.09.21. 20:34

Nemzetközi játékosfelmérőt szervez a profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL – írja az MTI.

A tesztet október 12-én tartják a külföldi játékosok számára, akik Londonban, a Tottenham Hotspur Stadionban mutathatják meg, mire képesek.

A felmérőn 14 ország 50 játékosa kap lehetőséget, és a szervezők egy magyar próbázót, a Fehérvár Enthroners linebackerét, Zilai Jánost is meghívták.

Legutóbb a Temesváron született Meskó Zoltán képviselte Magyarországot az NFL-ben, a punter 2010 és 2013 között játszott a profik között a New England Patriotsban, a Pittsburgh Steelersben és a Cincinnati Bengalsban.

Bízunk benne, hogy az eseményen új tehetségeket fedezünk fel, egyúttal a teszt a nemzetközi megjelenésünket is növeli, a meghívottaknak pedig lehetőségük lesz a legmagasabb szinten megmutatniuk magukat

– mondta Damani Leech, az NFL nemzetközi ügyvezető igazgatója.

A felmérőre Magyarországon kívül Nagy-Britanniából, Németországból, Belgiumból, Új-Zélandról, Franciaországból, Nigériából, Ausztriából, Szlovákiából, Olaszországból, Svájcból, Japánból, Finnországból és Svédországból érkeznek játékosok.

A teszten kiválasztott játékosok meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a kört, majd akik az utolsó körben bennmaradnak, azokat NFL-csapatokhoz irányítják a 2022–2023-as idényre.

(Borítókép: Meskó Zoltán (14) a New England Patriots játékosaként az NFL-ben. Fotó: Al Bello / Getty Images)